Sarah Hagberg, Långviken

328000 kr

Ja det är precis vad du kan tjäna om du har en bra årslön i Sverige. Men kollar man på den här berömda fotbolls spelaren Zlatan så är det vad han tjänar på 1 dag! Jag har ju bara en liten fundering, vad gör han för att förtjäna dom pengarna?

Jag som är undersköterska har inte ens en årslön som kommer upp i hans dagslön. Jag tar hand om de äldre människorna som byggt upp vårat land som verkligen förtjänar en värdig sista tid i livet. Jag ger dom mat, medicin och tar hand om deras WC-behov, pratar med deras anhöriga, tröstar när dom är ledsen och lyssnar när dom vill prata. Jag gör alltid mitt bästa på jobbet och vet att jag har ett viktigt jobb.

Hur är det med den här fotbollsspelaren nu då? Han har snott sonens födelsedagspresent betsående av en liten rund plastboll och sparkar nu den mellan sina lagspelare i hopp om att träffa det nätmönstrade hålet på andra sidan gräsplanen. Hans snygga och fina fru står på den svindyra verandan och hejar på tillsammans med dom andra fruarna och dricker coctails mitt på blanka dagen. Men jag vet fortfarande inte vad han gör i sitt ’yrke’ som gör att han är värd alla dom där pengarna. Jag och alla andra vårdfolk däremot som tar hand om kändisarnas mor och farföräldrar och dom som byggt upp sverige ger dom ett värdigt och bra slut…… vi ska ha en skitlön och en jävla tur om vi får jobb när det är indragningar inom hela vården.

Alltså ska man i framtiden ha: hjärna som en 4-åring, springa som en gepard och skylla på virus om nåt inte går som man tänkt för att tjäna pengar som gräs.

Det blev bara en liten tankeställare så här innan paltkoman sätter in

//Sarah

4 kommentarer

  1. Jonte

    Ha, ha… surt sa räven. Snälla du, skyll inte på Zlatan, utan på de som hellre betalar guld för att han ska lira i stället för att se dig torka piss. Vad har du själv för dröm? ”Vinna pengar och sluta jobba”…hm, otroligt samhällsansvar…

  2. Johan

    Din dröm är att vinna pengar å få sluta jobba??

    kanske skulle tänka över vad du håller på med? Tror du inte Zlatan lever sin dröm?

    Vi har alla samma möjligheter att nå våra drömmar här i livet, se bara till att göra det och inte gnälla när andra lyckas….

    Sen är det sjuka pengar de tjänar och visst är vårdanställda kanske underbetalda… men varför jobbar du i vården då?? du trivs ju inte heller??

    Sluta gnäll och ta tag i ditt liv!

    Mvh

  3. Jon

    glömde du att kolla upp framtidsutsikterna innan du utbildade dig till undersköterska?

    I Sverige har vi gratis utbildning, det enda du behöver är ett envist tålamod. Om du värnar om vården, varför inte utbilda dig till läkare? Då får du både en bra lön och fortsätta ta hand om de sjuka och svaga.

    Ingen ide att bli bitter redan i din unga ålder! Lycka till!

  4. SH

    Jag värdesätter mitt arbete högt och jag trivs kanon med mitt jobb därför skrev jag om skillnaden på våra löner. Det hade du fattat om du bara frågat.

    men men…….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.