Köpa online kläder

Dressing Up nationellt för internationella arenan

 Världen är en färgstark plats att leva på med så mycket av mångfald på planeten Jorden. Som studenter i geografi i skolan hade vi lärt oss att tre fjärdedelar av jordens yta består av vatten medan vi människor ockupera endast en fjärdedel av planeten. På de återstående landmassa, det finns 195 länder i världen som innebär att det finns 195 olika typer av kulturell grupp och etnicitet. Varje land har sin egen uppsättning av traditioner som omfattar påklädning, mat, religiös övertygelse, följt tullen av sin unika ekonomi och politiska system. Det är verkligen intressant att studera varje land inom ramen för ovan nämnda komponenter.

 

Kläder är en sådan komponent som blir en identitet i det land som det är något som sett fortfarande inbäddade i sinnet under en lång tid. Kimono kan identifieras med Japan medan Sari är en textil av indiskt ursprung berömda över hela världen för sin blotta elegans och flödet av draperi. I stenåldern, man och kvinnor som används för att skyla sig med blad, bark och djurhud för att skydda sin hud mot det nyckfulla klimatet. Allteftersom tiden gick förbi, människorna upptäckte bomull och silke och efter industriella revolutionen, blev det möjligt att massproducera textilier. I 21: a århundradet, som diskuterats ovan kläder har blivit den globala identifieraren för en nation. Kurta, ett plagg som bärs över Afghanistan, Pakistan, Indien, Nepal och srilanka är en lös skjorta som faller över och ibland under knäna.

 

Traditionellt Kurta bärs med ett par byxor som kallas pyjamas men nu ungdomar särskilt i Indien älskar teaming upp Kurta med ett par jeans som ger en mycket moderna och ändå traditionella utseende. Som en bit av plagg Kurta kan bäras av män och kvinnor lika där kvinnor bär Kurta med mycket lösa byxor kallade salwar som dras över med strängar som används för att knyta den. Bland västra klänningar, klänningar har en viktig roll att spela. Historiskt klänning föddes i Europa och förr i tiden bars av både män och womenhe vanligaste objekt. Nu klänningar har blivit den mest populära klädesplagg för kvinnor i väst som klänningar finns i olika mönster och design i material som bomull, siden samt syntetfibrer.

 

Med framväxten av internet, har shopping dukar blivit lätt som nu kan du beställa eller köpa dem bara genom att sitta hemma med ett klick och allt du behöver är ditt kreditkort och givetvis lite försiktighet. Tack vare world wide web, nu en kvinna som satt i Amerika kan köpa en siden sari gjorda i Indien. Det är intressant att veta om andras kultur och kläder är verkligen det första objektet man ska börja med. 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.