Köpa online kläder

Jeans från ödmjuka till couture

 Kläder är nödvändigt för oss att hålla våra kroppar skyddas mot slipande delar av naturen. Från blad och gömmer djur till duk har kläder utvecklats nu från en nödvändighet för att en trend. De material som används är nu så stor att ibland är det svårt att hålla koll.

 

Det finns många typer av kläder också, från klänningar, skjortor och rockar till byxor, kjolar och shorts. Kläder har gett upphov till en modebranschen värd miljarder dollar. Från street wear till couture, finns det något för alla. Men vad har varit ett av de mest populära formerna av kläder är jeans.

 

Denna post har en mycket ödmjuk ursprung och bars huvudsakligen av arbetare i fabrikerna under andra världskriget. Emellertid var soldater från Genua i Italien den första bärare av detta material. Ordet "jeans" kommer från det franska uttrycket "Bleu de G-nes", som betyder "den blå i Genua.

 

Levi Strauss ställa in det första företaget att tillverka jeans under namnet Levi Strauss & Co En tysk invandrare, Strauss och Jacob Davis, en skräddare, fick ett amerikanskt patent för att använda koppar nitar för att stärka fickorna på byxorna. Varumärket har nu blivit ett känt namn med jeans älskare utan tvekan har minst ett par i sin garderob.

 

De stilar och nedskärningar av jeans har också sett många förändringar genom åren. På 1950-talet var skinny jeans på modet, särskilt efter lanseringen av James Dean starrer, "Rebel Without a Cause". I filmen är Dean setts bära slim fit jeans som sporrade en följd bland ungdomar. 1960-talet, däremot, såg flare jeans på modet som fortsatte fram till 70-talet. På 1980-talet kom stentvättade jeans in i bilden och jeans blev mer av ett mode uttalande än att arbeta dräkt. Även 90-talet såg en liten nedgång i popularitet, har den nuvarande sett en massiv comeback.

 

Från designern nedskärningar i hög kvalitet tyg, är jeans som bärs av många kändisar, att hjälpa dem vinna i popularitet. Skräddarsydda jeans, dock dyrare, har sett en ökning av efterfrågan med många människor som går till något som smickrar deras kroppar. Den ödmjuka jeans har haft en intressant historia under årtionden och kommer utan tvekan att fortsätta styr och ställer över mest önskade kläder.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.