Nu är det jul igen!

Som jag har längtat. Julen är fylld med förväntning och glädje hos mig. Jag älskar julen helt enkelt. I år bär det av till Stockholm till min faster, så om ca 20 minuter är jag påväg mot flygplatsen! Ska bli väldans kul att träffa lite släkt igen.

Ett hett ämne i år är alkohol konsumtionen under julhelgen. Jag följde min pappa på systemet idag för att panik inhandla den goda glöggen (Ja, det var frivilligt att ge sig ut i detta kaos som kallas jul). Jag vart ganska skrämd över vilka mängder alkohol som konsumeras. Julen är barnens högtid och den ska vara fylld med glada minnen, inte minnen av att ens pappa, mamma, mor- eller farföräldrar ligger halvfulla i soffan. Det är inte okej.

Jag förstår att man vill ha lite glögg eller kanske en nubbe till julbordet, men sen räcker det. Man behöver inte dricka vin,konjak eller något annat dessutom. Man måste prioritera och anser man att spriten är viktigare än minnen och sina barn, då kan ni strunta i julen.

Jag är glad över att jag aldrig upplevt detta men jag skänker en tanke för er som har det så.

Julen ska vara någonting att minnas, ingenting att oja sig över. Jul är glädje och jag hoppas att ni alla får en riktigt god jul.

 

no-alcohol-sign

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.