Boktips

Nu så börjar ju mellandagsrean på många ställen och jag hoppas att någon iallafall har en tanke på att köpa en bok! Böcker är ju bäst, så avkopplande och roande.

Så, därför kommer jag att komma med ett boktips nu på en bra bok. Sankta Psyko av Johan Theorin. Det var ett tag sen jag läste den, men den är väldigt bra. Jag tänker inte gå in på handlingen för det kommer sluta med att jag spoilar för er alla om hur boken slutar. Så, men det är en bok jag rekommenderar starkt för den är otroligt intressant och väldigt spännande. Det är en mystik över boken från början till slut och den är svår att släppa ifrån sig. Så det är en bok jag starkt rekommenderar! Den passar i princip alla och är väldigt lätt att läsa.

Jag har läst en del andra Johan Theorin böcker också, men sankta psyko är hans bästa bok. Dom andra är tyvärr lite blasé..

Sankta-psyko

Här kommer en beskrivning på boken!

Dit anländer Jan Hauger för att söka tjänst som förskolepedagog. Men Gläntan är inte riktigt som andra förskolor. Det ligger på andra sidan muren till Sankta Patricia – med öknamnet Sankta Psyko – ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Gläntan är Sankta Patricias egen förskola, där patienternas barn vistas för att under noggrann övervakning få träffa sina föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med besöksrummet på kliniken.

Jan är en duktig pedagog, men han har också hemligheter. Han har inte avslöjat för någon vad som egentligen hände nio år tidigare, när lille William försvann från den förskola där han då arbetade. Han har inte heller berättat varför han var så angelägen om att få tjänsten på Sankta Patricia: att det har att göra med att Alice Rami, den egensinniga sångerskan som han varit besatt av sedan tonåren, är patient på sjukhuset . Är något av dagisbarnen hennes? Jan är förbjuden att fråga, men lockelsen att hitta en väg in till de slutna avdelningarna och möta Alice igen växer.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.