Sonja(s) blogg

Innehållsrik lördag, valarbete och matfest

Sitter och summerar en innehållsrik lördag. Först mitt på dagen, när vi samlades ett antal engagerade socialdemokrater utanför Konsum i Vännäs för att prata politik. Där delade vi ut en sammanfattning av vårt valmanifest och bjöd på kaffe.  

Det var lite kyligt i luften men det var ändå ganska många som stannade till och pratade. Som väntat så var det många som inte är nöjda med den politik som regeringen bedrivit och som vill ha ett skifte i höst.

För den som inte var där så föreslår jag att man går in på www.socialdemokraterna.se/vannas  Där finns vårt valmanifest publicerat. Därifrån kan man också klicka sig till mera information.

Sedan blev det att besöka "Den Stora Matfesten" i Oscarsparken. Första gången som jag var där och det blev en trevlig upplevelse. Många olika maträtter fanns att köpa från många olika länder. Lagade av våra nya Vännäsbor.

Jättekul arrangemang och med tanke på att parken var full med människor så var det många förutom jag som tyckte det var en trevlig lördagmiddag. Problemet är ju bara att man kan ju inte smaka alla rätterna, till slut är man ju mätt.  Men jag hoppas att det blir en fest nästa år också så då får man testa det man missade detta år.

 

Etiketter: , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Hej Sonja, jag har läst ert valmanifest och konstaterar att ni under punkten Landsbygdsutveckling skriver att ”Vi satsar på våra byskolor”. Kan du utveckla det – vilka satsningar är det ni vill göra?

  2. Sonja Eriksson

    Svar till Stina Jansson (2010-06-10 08:37)
    Först och främst, vi är måna om att de skall vara kvar. I många kommuner läggs det ner skolor men vi vill att de skall vara kvar. Bara det är en stor satsning.

    Exempel på övriga satsningar är förskola i Tväråbäck och Vännäsby.Det satsas även i Brån vad gäller värmeanläggning samt matprojekt i Pengsjö som du säkert vet.

  3. Katarina Hampusson

    Hej Sonja,
    jag har läst valmanifestet och din och Stinas kommentarer. Är händelser i andra kommuner relevant? Varje kommun sköter sina angelägenheter och prioriteringar. Fullmäktige tog en del tilläggsbeslut i samband med byskolefrågan. Dessa insatser är redan i ”gungning”. Tväråbäck planeras till -12, Vännäsby får en genomströmningsavd, EKOnära-projektet som fullmäktige uppmuntrar kan avlutas och än borrar ingen på gammal älvsbotten. Om S mening är att bevara byskolorna så är det nödvändigt att se till att det blir verkstad av beslut som fattas i vår enda kommunalt folkvalda samling.

  4. Stina Jansson

    Sonja, när det gäller satsningarna du räknar upp så väntar vi fortfarande på handling.

    Det besked som S givit tidigare har varit att byskolorna ska finnas kvar ”under överskådlig tid”. Men ingen har ännu förtydligat vad som menas med överskådlig tid, och då går det heller inte att veta hur det ska tolkas.

    Det vore även intressant att höra vilka satsningar S vill göra på byskolorna under nästa mandatperiod.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.