Runner’s high

Dagen har varit  som en lång grå massa. Ingen löpning = inte roligt. Jag tror inte jag fattar vilken stor endorfinvåg som jag normalt surfar runt på. Nu när jag inte kan springa är allt bara jobbigt och tråkigt. Jag vill ha mina endorfiner tillbaka!!

Hälarna är fortfarande kass och något som känns misstänkt likt en inflammerad plantar fascia har uppdagat sig. Har plaskat lite pool imorse, 8x3min med 30sek vila. Blev mest bara irriterad på någon som hade taskig teknik ett par banor bort, samt att IKSU öppnar först kl 09.00 på söndagar – som om något annat hade varit humant. Sen kommer straffet att få stå i en löpbuitk i ett antal timmar. Alla skor får liksom munnar och ropar "spring med mig".

Det sjuka är att detta är dag 1 utan löpning. Bara tanken på att det kommer bli fler än 7 skrämmer som du förstår livet ur mig.

Veckan som gick blev en massa "känna-på" och korta pass. Nu sätter jag siktet på rehabvecka och behöver ladda en massa energi (men med vad?) för vad som komma skall. Sällskap sökes till dessa pass:

Måndag: Vattenlöpning            Em: Cykel+styrka

Tisdag: Vattenlöpning                Em: 2h spinning

Onsdag: spin+styrka               Em: 100min spinning

Torsdag: Vattenlöpning          Em: Jogg hem, alternativt cykel

Fredag: Månne en vilodag?

Lördag & Söndag vill jag springa…

4 kommentarer

  1. Keron

    Jag har också känningar av hälar/hälsena och har vilat i ett par veckor från träning, men när jag står hela dagrna på jobbet är det inte så lätt att få det bättre. men nu har jag börjat köra rehab och det känns mycket bättre, har faktiskt börjat springa igen efter bara några dagars rehab! Programmet hittade jag på halsporre.com

  2. en annan löparAnna

    Förstår hur det känns att inte kunna springa. För 1 månad sedan skadade jag foten, precis när träningen gick som bäst och jag tänkte börja satsa ordentligt… Många pass cykling/spinning har det blivit och ett och annat pass vattenlöpning. Först nu inser jag hur mycket löpningen betyder och jag kommer uppskatta den så mycket mer när jag kan springa igen. Lycka till med rehabträningen. Ibland kan en skada faktiskt göra att man kommer tillbaka starkare än innan. Man lär sig kämpa…

  3. Anna Jonsson

    Tack för kommentarerna!
    Kul att höra ideér och tips, känner igen det där att man knyter näven och kommer igen. Jag har aldrig gått in så hårt för vadhävningar som nu. Kör hårt alla.
    Mamma och pappa: Betyder det att ni vill träna med mig på fredag??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.