Stefans basketblogg

Vem är Chris Paul?

Alex Brandon/Darren HauckLika som bär?

Den fantastiske lille point guarden som har hela basketamerika ätandes ur sina kvicka händer, kanske du svarar. Och det är förstås korrekt. Men den fråga som många ställt den senaste tiden är: vilken spelare påminner han egentligen om?

Tiny Nate Archibald har nämnts, den blixtsnabbe spelfördelaren som var en av ligans mest dominanta spelare under sjuttiotalets början när han vackert styrde Kansas City Kings anfall.

Isiah Thomas har nämnts, den ännu blixtsnabbare ledaren för Detroits två titlar i åttiotalets slut som numera devalverats till en symbol för Knicks miserabla tillstånd.

Kevin Johnson har nämnts, Charles Barkleys parhäst under Phoenix Suns-åren, den explosive guarden som kunde göra poäng från över allt på planen och som gärna tryckte basketbollar i ansiktet på större motståndare.

Bra förslag allihop, men jag tror mitt förslag är bättre. Eller vad säger ni om Tim Hardaway? Båda 183 centimeter långa, 77 kilo tunga. Båda spektakulärt kvicka, båda med en stor förmåga att dominera matcher, båda iskalla i avgörande lägen, båda med en oemotståndlig förmåga att hitta medspelare.

En titt på statistiken är slående (Pauls tredje säsong (ålder 22) mot Hardaways andra säsong (ålder 24))

Chris Paul: 21.1 ppg, .488 fg%, 92/249 3p, 4.0 Reb, 11.6 ass, 2,71 steals
Hardaway: 22.9 ppg, .476 fg%, 97/252 3p, 4.0 Reb, 9.7 ass, 2,61 steals

Paul aningen vassare på assisten, Hardaway aningen vassare poänggörare, i övrigt så gott som identiskt.

Den som har ett bättre förslag på Paul look-alike vinner en låda glass, hojta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.