Fredsforskningsinstitutet SIPRI – ökar krigshärdarna

Av , , Bli först att kommentera 3

Vilka effekter har de gett på krigen i världen. Går vi tillbaka till de stora krigen, de båda senaste världskrigen, har det blivit bättre sedan dess? Vi kanske undvikit de stora krigen liknande världskrigen, men hur många människor dör, plågas och på andra sätt lider svårt av krig. De små krigen som inte ”angår” oss, eller angått förrän nu då Ukraina invaderades. Syrienkriget är inget litet krig i o f sig och där kriget fortfarande pågår. Erdogan pratar nu om att invadera de delar av Syrien som styrs av YPG men även PKK kan vara inblandade. Vi minns när Palme mördades att huvudmisstankarna gick då till PKK. Att Sverige skulle försvarat terrorgrupper liknande PKK, eller som utmålas till det, speciellt av Turkiet och Erdogan måste han fått om bakfoten.

Naturligtvis ska mänskliga rättigheter tillämpas men frågan är hur långt de kan sträcka sig? Den utveckling vi nu ser i Sverige har gjort att vi tappat greppet helt om vårt land. Det är problem med det mesta. Skolan hur fungerar den. Likaså integrationen och arbetslösheten bland invandrare. Gängkrigen och de vi nu ser och som bara verkar fortsätta är en följd av hur vi hanterat samhället.

Skolan är en viktig del, om inte den viktigaste hur vi människor formas – in i samhället. Idag fungerar den mycket dåligt, speciellt i de större städerna. Man pratar om 50 % svenskar för kanske sådär 25 år sedan, idag är det nere på någon procent eller några. Sedan säger man att elever går ut skolan i princip utan betyg. När en skola öppnar för säsongen (hösten) räknas varje elev och man får den s k ”skolpengen härefter. Om sedan eleven (kan vara åtskilliga) inte bryr sig om gå till till skolan registreras denne ändå och ersättning utgår. Är det konstigt att samhället brakat ihop?

Vi har fått för oss, eller lever i den gamla tron när Sverige var mera ett isolerat land, kanske inte det rikaste inte heller det fattigaste, men vi löd under den gamla plikten, vi måste göra rätt för oss. Visst har vi det bra mycket bättre idag, materiellt, men hur ser det ut i övrigt? Vi kommer duka under om vi inte får ordning i Sverige. Det stora problemet är vi klarar inte av att få in människor i arbete och sysselsättningar och härför har vi de stora utanförskapsområdena. Det är inte bara dyrt och tär på vår ekonomi och att mycket av våra resurser går just hit där de kunde tjäna bättre på andra ställen i landet som behöver utvecklas.

Finns ingen respekt för skolan, hur kan man då begära respekt i vuxenlivet. Vem vill anställa såna personer?

”Vanliga jobb” kanske inte är så eftertaktade. Man vill få in pengar under kort tid tid. Kanske ofta på det sätt vi nu ser. (?)

Norrlandsstäderna som eftersträvar bli större och större har vi snart liknande problem här som i Sveriges större. Man får vad man tigger efter.

Sverige är det enda (moderna) landet som har det största bristande skolsystemet. Där friskolorna får ta på sig den största urholkningen. Miljöpartiet är en av de pådrivande i friskolesystemet.

Bli först att kommentera

Blev världen bättre av Metoo och feministregeringar?

Av , , Bli först att kommentera 11

Jag frågar därför att nu är det riktigt oroligt. Svält, död och krig. Tillika naturkatastrofer, översvämningar, tornados och som sägs bero på det varmare klimatet. Tillika har vi lika mycket våldtäkter och mord.

Jag undrar skulle inte världen bli ljus och bra med allt som som vi inletts förutsätta oss i?

Ingenting tycks ha blivit bättre, det är mitt sätt att se.

Har jag fel så…varför måste vi gå med i Nato, är det för allt blivit så ini helvete bra?

Det är klart att allt är bara påhittat och förändrar ingenting i stort.

Har något i detta blivit bättre får man förbanne mig visa statistik på det. Intill dess gäller vad jag påstår.

När människan slutat vara människa uppstår problemen. Här står vi nu.

Bli först att kommentera

Centerpartiet fortsätter stödja Sverigedemokraterna och där de ingår

Av , , Bli först att kommentera 18

Det blev komplicerat med Natoansökan och man ropade hej för tidigt. Det bör väl gälla alla som var för. Slaget är inte avgjort ännu, men S kommer nu tappa den majoritet på 1 röst de hade när det fick igenom Magdalena Andersson som statsminister. Det är den politiske vilden Kakabaveh (tidigare V) som kommer lägga ner sin röst när vårbudgeten ska röstas igenom. Därmed går högerbudgeten där Sd ingår med största sannolikhet gå igenom. Centern har aviserat de kommer rösta på sin egen eftersom de tillhör ”den breda mitten 🙂 ” och därmed – oavsett Kakabaveh – kommer budgeten i den konstellation Sd tillhör gå igenom.

Det är häftigt med ett parti i ”Den breda mitten”. Är det inte?

Bli först att kommentera

Miljöstaden Umeå, den bästa i Sverige?

Av , , Bli först att kommentera 7

Ska man titta på det här måste det väl ändå gå i motsatt riktning. Förvånande nog verkar S gå emot planerna, men som ändå är drivande för att Umeå ska vara Sveriges miljöstad nr 1.

Jag tror faktiskt ingenting på det här, då man ser vart utvecklingen går. Bygga bostäder okej, men vart drar hyrorna och bostadspriserna iväg, samtidigt som människor också måste ha råd att bo och med bra löner. Vart går utvecklingen egentligen i väg? Den tid jag har kvar leva kanske det går, men sedan?

Det verkar då ingen brist på betong som det vi fick upplysningar om för bara knappt ett halvår sedan. Några besparingar och en återhållsamhet inom nästan vilket område som helst existerar inte i verkligheten. Allting är bara tomma ord. Kanske ändå det är Armageddon vi är på väg mot, eller kanske redan är.

Människan har bara ett mål, ta död på allt levande och i slutändan tar vi kål på oss själva. Den destruktiv spiralen går bara snabbare och snabbare.

Bli först att kommentera

Ordning på torpet

Av , , 1 kommentar 10

Turkiet släpper inte in Sverige i Nato. Erdogan påstår Sverige är ett land där terrorister och annat pack tillåts samlas. Jag är benägen hålla med då vi ser vad som hänt främst under den tid Socialdemokraterna nu styrt landet. De får ingen ordning, det bara fortsätter och blir värre och värre. Senaste incidenten, under påsken när polisen övermannades. Det säger väl allt.

Tyvärr så har vi också Centerpartiet som står på ”terroristernas” sida, likaså och kanske inte minst Miljöpartiet, tät följt av Vänsterpartiet. Främst är det ju de senare också som är emot medlemskap i Nato. När personer intervjuas hur de ser på Natoanslutningen är det också främst personer med utländsk bakgrund som är emot. De är bara att komma hit, kräva fulla rättigheter utan att behöva anstränga sig, bara få det bästa som Sverige har att erbjuda. Kriga för landet vill de inte ens tänka på. Många svenskar, yngre och mera åt det socialistiska hållet är av samma uppfattning. Visst har Sverige blivit en fristat för slödder.

Jag tror vi kommer in i Nato och Erdogan kan tillgodoses med vissa av hans önskemål och det kan t o m vara för bra Sverige om vi lämpar ett antal. När väl vi är med i Nato kommer det bli bättre ordning i Sverige, folk kommer våga vistas ute utan att få en kula i sig. Sverigedemokraterna har rätt i mycket. Man borde riva vissa områden i Sverige, jämna dom med marken. Eller hur de uttryckte?

1 kommentar

Miljöpartiet har gjort det extra dyrt för oss norrlänningar resa

Av , , Bli först att kommentera 10

En resa till Umeå med egen bil i runda tal 50 mil t o r gick förra året på ca: 300 kr mindre än i år. Jag räknar på bränslekostnaden på den hybrid jag har. Det är inte bara bränslet som blivit dyrare, bilen drar också mer när den s k reduktionen infördes i bränslet. På långa körningar går den mestadels på bensinmotorn, lite omväxlande (eller på båda samtidigt) och den totala styrkan elmotor 1/3 och bränslemotor 2/3 drog den förra året runt 0,41 L/mil. I år gick den på 0,45 L/mil. Kanske inte så mycket i rena pengar som skiljer, men vad duger det till?

Jag är riktigt förbannad varför man mixtrar sådär med bränslet och dessutom gör det dyrare. Nu säger man att det inte alls kommer bli som man förutsatt sig att vi ska vara nere på 0-utsläpp eller neutrala runt 2050. Det är ju lite olika uppgifter om tider, men man säger det kommer inte gå. Oljeproduktionen har sällan varit så hög som just nu. Det finns näst intill obegränsade mängder olja i jorden. Havsbottnen inte minst inräknat. Det är också märkligt hur oljebolagen gör, när skatten sänks på drivmedlet höjs den lika mycket eller t o m mer på bränslet. Det sägs också att oljebolagen har aldrig gjort såna vinster som nu. Skulle lilla Sverige med sina 11 miljoner invånare sänka koldioxidhalten totalt i världen? Detta är ju bara löjlig politik och som drabbar bara oss svenskar, fördyringar till vilkens nytta då?

Slipper vi i fortsättningen denna politiken med de ständiga fördyringar med resor och speciellt vi som bor där långa avstånd inte går göra något åt. Till Umeå från V-mina är den totala restiden 6 tim (kan vara både start och stopp som ingår) och här vill man inte stå och ladda kanske ytterligare 1 timme (kan behöva vänta på min tur). Beräknat med elbil. Jag hade ca: halv tank kvar när jag kom hem (trots liten tank, bara 40 L). Jag kunde göra en till resa på samma tank. Med Miljöpartiets politik blir det om det fortsätter hopplöst bo här i norr för oss med långa avstånd. Bilen är viktig, likaså kunna resa som man själv vill. Är det det som man vill sätta stopp för, att ha friheten resa när och som man vill?

Det är inte klokt vilka restriktioner vi fått, som inte gynnar någon.

Köpa en elbil enbart för att köra omkring här hemma, handla och göra andra ärenden torde knappast vara i närheten av lönsamt.

Man får ju också tänka på de som åker kollektivt, de resorna följer också med i de dyrare drivmedelspriserna. Hur blir det med en ”fattig” student som ska resa kollektivt? Det är skamligt då man bara ser till hur stadsbon kan få det bättre på bekostnad av gles-/landsbygdsbon. Varför byggs det så mycket vindkraft, är det för att lands-/glesbygdsbon behöver elen mest?

Bli först att kommentera

Vindkraften blir bara större och större

Av , , Bli först att kommentera 6

Nu har Europas störste private skogsägare gett sig in i vindkraftsutbyggnaden rejält. De har för avsikt bygga vindkraft från S-svall och uppåt landet genom att de äger stora skogsmarker i norr. Man kan gissa att det först avverkas och sedan byggs vindkraftparker. De redan avverkade ytorna börjar man givetvis med att bebygga. Man har för avsikt bygga lika mycket som vattenkraften nu ger, 65 TWh. Det är naturligtvis den maximala effekten under de förhållande när vindkraften ger som mest.

Ser vi till politiken och vilka här är vinnare borde det vara både Miljöpartiet men även Centern och den regering vi nu har och där alla ingår. Även Vänsterpartiet borde vara en av vinnarna i den s k ”Gröna omställningen”.

Alla andra som varit och är emot vindkraft verkar nu bli förlorarna, inte minst människor som förhåller sig till Sd, Kd och M, ja även L hör väl till det förlorande gänget. Någon ny kärnkraft ses inte i sikte då nu en jätte som SCA ger sig in i vindkraftutbyggnaden på allvar.

Framtiden är elbilar, laddning och gröda från havet. Fisken, den som finns i haven, är i princip utfiskad. Strömmingen utefter kusten, Norrlandskusten är redan utfiskad. Men vi kanske inte behöver äta något i framtiden. Vi ska leva av vinsterna från vindkraften.

Ska man se med positiva ögon är det naturligtvis bättre att ett svenskt företag bygger än ett kinesiskt.

Någon brist på betong nämns inte, oavsett vad som avses byggas. Vi ser vilka informationer som ges, för att i nästa sekund är det som bortblåsta. Tydligen är det kapitalägarna som helt enkelt äger marknaden och vår jord vi lever på.

Det är klart får man 100-miljarder i stöd kan vad som helst bli lönsamt.

Bli först att kommentera

Militära hemligheter?

Av , , 1 kommentar 4

Jag tror vi måste börja bli lite mer återhållsamma vad vi visar ut, säger och låter komma öppet ut i olika media. Vårt land är direkt raka motsatsen till Rysslands. Vi kallar det ”det öppna samhället” och så är det ju, men risken att vi själva skadar oss kan finnas. Ryssarna/ledartrojkan, inte folket behöver knappast spionera på oss. Igår gick ett program om en simulerad invasion på Gotland där den gamle statsministern Carl Bildt medverkade och även simulerade statsminister i programmet. Här visade man öppet vilket försvar som kunde ifråga, antalet personer/militärer vi kunde sätta in, 90 000. Plus många andra uppgifter jag tycker inte man bör ha i program där allmänheten ska ha en alltför stor insyn. Ryssarna behöver inte ens spionera på oss, de får allt serverat via media och inte minst genom Sveriges Television.

Sverige har varit en viktig bricka i världen under den tid som varit. Kan vara både i positiv riktning men även negativt. Här menar jag ryssarna som haft i det närmaste fritt spelrum på Sveriges bekostnad och det vi serverat dessa. Det vi säger om fred, kan vara Svenska Freds och den organisationen och namnet säger ju vad den står för, den kan i själva verket lett till att ryssarna fritt kunnat upprusta till skydd av Sverige. Vi ser nu hur spänningarna börjat släppa nu då vi troligen förbereder för Nato-inträde. Alla ledare, de länder som äger de största vapenarsenalerna och stått emot nazismen välkomnar oss in i Nato. Ryssarna har haft Sverige i ryggen och varit betydande för dessa, våra ”fredsduvor” och kärnvapenmotståndare inte minst i våra regeringar som rest flertalet gånger till Ryssland och den gamla förtryckarstaten Sovjet och även inkluderat dåvarande Östtyskland. Här har ryssarna kunnat spela fritt på svenskarnas initiativ och i skydd av dessa utan att världen i övrigt kunnat göra något åt deras nu djävulska planer som utmynnat i vad de nu satt i verket.

Igår kom Storbritanniens premiärminister Boris Johnson hit och stämningen såg vänskaplig, öppen och lättad ut. GB med en av Europas starkaste vapenmakter i ryggen känns tryggt. ”Bojo” besökte även Finland. Ett typ av avtal beträffande ömsesidig hjälp vid ett eventuellt anfall som våra länder utsätts för skrevs under av både Finland/Sverige och Bojo.

Nu är ryssen ordentligt arg, nu kan de inte längre lura omvärlden och i skydd av Sverige, framhäva den fredsinriktning de låtsas ha. Allt de som vi direkt bjudit ryssarna på att flagga för fred och nedrustning på vår bekostnad.

Sverige är ändå ett betydande land i världen, vår utveckling, vår teknologi och utveckling inom olika områden är många länder förunnade över hur vi har vi har. Kan gälla alla Nordens länder och hur jämställda vi ändå är. England (GB) är inte alls i närheten vad det gäller det. Det finns mycket fattigdom i GB, utslagning och bostadsmarknaden är bland de värsta i Europa. Vill säga ligger inom området ocker. Sverige är jättevälkommet in i Nato, t o m eftertraktat komma in dit. För oss är det eftertraktat att vi kan göra oss fria från Ryssland. Den gamla tiden är förbi.

Vi måste ändå vara mer vaksamma vilka människor vi släpper in i landet. Det har blivit vårt största bekymmer. Islam med sin kultur där vi nu ser det tillåts s k ”fejkäktenskap” där betalning sker för att en kvinna ska gifta sig med en muslimsk man för att enbart komma honom till njutning. S k ”njutningsäktenskap”. Det är ju bara problem med dessa islamister och den kultur de alltför lätt fört in i landet. Att människor har olika religioner är naturligtvis något vi inte kan förbjuda och inte heller går, men att fritt utöva den kan leda till vad vi nu sett under flera decennium är anmärkningsvärt. Hur många flickor/kvinnor har inte direkt mördats bara i de s k ”hedersmorden”. Vi kan inte sticka under stol med att vi fått in många problem i samhället som inte alls är bra. Ta kravallerna i påskas som skräckexempel. När hade vi något sådant tidigare. Jag kan aldrig erinra mig något dylikt förekom under den tid jag tidigare levat.

Vi behöver rensa upp i Sverige, återta kontrollen.

Putin = Den nye Hitler

Sverige allt för naivt

1 kommentar

Dryga ut din pension

Av , , Bli först att kommentera 8

Jag gjorde som så för dryga 10 år sedan, jag gjorde mig kvitt allt som jag ansåg jag inte behövde. Både av tvingande skäl och inte och inget idag jag ångrar. Boendet och dess utgifter är naturligtvis ingen jag slipper undan och här är uppvärmningen den största utgiften. I övrigt är kostnaden låg i jämförelse med vad man kan få betala för den som bor exempelvis i en stad och främst attraktiva områden.

Jag gjorde mig kvitt både skoter, alla vapen eller det som skulle tillhöra jakten och någon riktig jägare har jag aldrig varit, inte i alla fall älgjägare, så det saknar jag inte det minsta. I övrigt och tidigare också har jag inte levt i något överflöd och med att bli ännu ”snålare” med de onödiga och även kunde vara ohälsosamma inköp, är jag nu nere på i princip 0.

Jag har märkt trots en mindre pension i jämförelse med genomsnittet som ligger på runt 19 000/mån klara jag mig ganska bra. En alldeles ny bil kunde jag undvara mig, hybriden jag tidigare nämnt. Bara på att inte ha varken skoter och allt det övriga och som där kommer in, bränsle till skotern osv, onödiga inköp mm, räknar jag med tjänat ca: 200 000 rakt upp och ner. Men visst vore jag sugen på elbil, men det får vänta och om den skulle vara bättre än den jag nu har är jag lite tveksam kring. Behöver man inte bilen kan man ju ställa den, är inte det det bästa både för miljön och plånboken? Hur det blir om några år får tiden utvisa. Jag tror varken ledande politiker eller någon annan har någon riktig plan för framtiden. Vi kommer med största sannolikhet gå med i Nato och sedan får vi se vart utvecklingen leder. Av ryssen har jag då i alla fall nog av. Det är det enda som jag bestämt vet.

Desto mindre man har sköta om, desto bättre känns det. Det är bara stressigt skaffa för mycket ”onödiga” grejer som man ändå inte har något större nytta av.

Sverige ett land med stort välstånd jämfört med många andra länder. Närmast fri sjukvård och i övrigt bra service är något jag uppskattar.

En elbil av samma märke som jag nu har fast senaste modell får man punga ut med ungefär dubbla summan och det kan man fundera på om det är värt. Speciellt om man inte behöver köra från- och till jobbet. Eller i övrigt kör många tusen mil/år.

Många bäckar små…

Bli först att kommentera

Stort överskott i Pensionssystemet

Av , , Bli först att kommentera 5

Tramset man nu håller på med, både högerblocket och Annie Lööf (C) att det inte skulle gå att höja pensionerna (utanför pensionsuppgörelsens ramar) utan att det skulle drabba framtidens pensioner och pensionärer är fel. Pensionsmyndigheten har aldrig varit så stark som nu.

Sedan är det svårt veta exakt vad de båda förslagen som lagts, ett från S, V och Mp och det andra från högersidan hur det i realiteten slår. Jag är emot det ständiga skattesänkningar som högersidan nu föreslår. I det här fallet genom det skulle ingå i deras förslag om höjda pensioner. Saken är den att i slutändan finns inga pengar varken till sjukvården och allt människor behöver i vår s k välfärd. Även skolan är eftersatt och mycket annat, det verkar man inte ett dugg bry sig om utan talar bara om arbetslinjen och skattesänkningar. Vad jag känner till när folk tidigare arbetade och slet var det ingen som protesterade över det och att de sedan blev utslitna på alla sätt. Inte en käft opponerade sig då. Jag kallar det högerpopulism det man nu ständigt pratar om och försöker sig på en återgång till Alliansregeringens politik från 2006. Den föll och vad berodde det på?

Att sedan Annie Lööf hotar med att fälla förslaget som S, Mp och V föreslagit (genom att rösta på sitt eget, då går högerförslaget igenom) får hon göra bäst hon vill. Tydligen inbillar hon sig om att C ska äga frågan och att hennes parti ska vara alternativet till en stor del i bestämmandet, det hon kallar ”den breda mitten”. Hur bred är den – som en liten gångstig eller 6 % av redan smal Norrlandsväg. Någon röst från mig kan knappast C räkna med. Hon är alltför uppstudsig när hon tror hon kan pressa båda sidor och få sin och C:s vilja igenom.

Det jag egentligen ville ha sagt i stort är att pensionssystemet aldrig haft ett sånt överskott som nu. Allt annat som sägs är lögn och ej trovärdigt. Knepigt också när pensionerna föreslås höjas, finns inga pengar. Men när skatten sänks (värnskatten för de högst beställda) då är det tyst.

xxxxxxx

Biogas- och etanolpartiet C? Hur förträffligt ser det ut idag? Biodiesel ligger runt 30 kr/L. Vilken eko-bonde har råd med det som vill bruka jorden och avla djuren ekologiskt? C har inte lite hjälpt till lägga sin döda hand över eko-produktionen, Trots detta vill de hävda de är det ”gröna” partiet. Kanske också var eko-produktionen dömd att misslyckas redan innan den kom igång på allvar. Det fuskas ju oerhört med den. Bättre att ha generella regler för alla och att de följs.Det får någon annan svara på, jag vet inte bestämt.

Bli först att kommentera