Lägg ner Bromma, sätt upp vindkraftverk eller ett mindre kärnkraftverk där istället.

Av , , Bli först att kommentera 10

Höljes i Värmland planeras en jättestor vindkraftpark. De boende säger de är emot ett byggande. Inte bara fåglar – kan vara stora örnar – eller i övrigt det naturförstörande som detta skulle medföra talar starkt emot.

Alltid är argumenten det saknas bostäder, men varför måste alla bo i Stockholm, varför ska allting flyttas dit? De rår ju själva för hur det blivit. Varför inte bygga nya samhällen och bostäder där man nu bygger vindkraftparker, varför skulle det vara så omöjligt?

Det skulle vara miljöpolitik som hette duga. Vi ser nu hur samhället förändrats genom pandemin. De tidigare jobben i städerna har drabbats värst och inte minst flyget vilket man nu tycker är bra. Någon annan slutsats kan vi inte dra.

Vilka bostäder har man nu där (Bromma) för avsikt att bygga. Ska det inte vara de traditionella – fyrkantiga höghus – med vatten och avloppssystem och vilka är det tänkta för som ska bo där? Är det något nytt område som bara skapar utanförskap och ett nytt pararellsamhälle som skapat oss så stora problem redan. Hela Sverige drabbas ju av detta, alla resurser går dit.

Detta kan ju tas som ett skämt, eller hur man vill, men något är snett i samhället då vi fått den utveckling vi har.

Sverige är unikt i sanning.

Tillägg: Hur ska husen byggas, med den gamla miljöovänliga betongen tillika maskiner som sprider koldioxid och framförallt vad ska folk äta i framtiden. Matbristen är redan en stor fråga i världen, det verkar man förbise helt. Inte minst måste folk i stadsmiljöer ha mat, det verkar man också helt förbise.

Bli först att kommentera

De gruvbaserade hockeylagen gjorde upp i går – Boliden mot SSAB

Av , , Bli först att kommentera 9

Då blev det till slut Skellefteå som gick till semifinal när de besegrade Luleå i gårkväll i sista avgörande 7:e match. Luleå verkade starkare i matcher fram till match 5 och jag tänkte nu är det kört. Men på något vis kom Bolidens lag igen och vann match 6. Sedan i match 7 var Luleå chanslösa. Jag har ingen kanal så jag kunde inte se matchen, fick höra den på radio. Det var skönt somna igår kväll när de krossat Luleå. Det är alldeles för osmidiga och tröga mot Skellefteås snabba spelare.

Det blir nog svårt för Skellefteå mot Rögle, men hoppas kan man alltid.

Björklöven ställde verkligen till det för sig genom att få matchstraff i några matcher framåt genom dumma och onödiga påhopp på Timås spelare. Det måste vara något fel i ledningen i Löven då de inte kan planera bättre. De blir nog aldrig något topplag som Skellefteå än hur mycket pengar Umeå satsar verkar det bortkastade kulor. VK och Lennart Holmlund får nog bita ihop ytterligare ett år. I sista matchen var Timrå helt överlägsna 7-0. Skulle de mot förmodan ta sig till SHL så inte mig emot ändå.

Lycka till Holmlund med ditt Löven. Själv håller jag på en vinnare.

Buffeln mot vargar, i slutändan är vargen vinnare med sin uthållighet och list. Varför inte i jämförelse Luleå – Skellefteå.

Bli först att kommentera

200 000 långtidsarbetslösa

Av , , 1 kommentar 11

Landskapet Lappland som säkert många fortfarande ser ner på, bara namnet ger en antydning om ”lappar” ursprungsbefolkningen och deras primitiva leverne. Skulle en namnändring hjälpa till höja statusen? För det är ju så det är trots att landskapet består till 1/4 av Sveriges totala yta bor bara här 90 000 inv. Alltså skulle vi alla här betraktas som arbetslösa skulle vi ändå inte nå upp till hälften av den totala (långtids)-arbetslösheten. Så var i landet är de flesta arbetslösa, kanske också kostar mest pengar eller kräver ”insatser”. Inte kan det vara här i Lappland som tidigare politiker jagat med blåslampa och påstått vi alla lever av bidrag.

Allting är okej så länge vårt landskap kan bidra till att stärka landet i övrigt. Inte minst med vindkraften – vattnet, skogen, malmen sedan tidigare – som nu blivit så populär fylla vårt landskap med, naturligtvis även på andra ställen här i norr. Batterifabriken i Skellefteå tar arbetsmarknadsministern upp som ett alternativ söka jobb för de arbetslösa. Men vilken kompetens behövs där och kan man flytta ”så långt”? Det har aldrig varit frågan tidigare när Norrland tömdes på människor och låter det inte så fortfarande, flytta dit jobben finns. Men nu finns inte jobben längre söderut vad vi kan förstå efter den statistik som ingen förnekar. Hur gör man nu, betalar ut miljarder i ”insatser”. Det var inte frågan här när Norrland tömdes.

Vem har ansvaret för hela Sveriges utveckling? Åkesson, Löfven, eller vem då? En naturlag?

Kan vi inte också undra över när ”arbetslösa” politiker inte behöver söka nya jobb utan hellre föredrar dubbla ersättningar från tidigare uppdrag. Dummare än så är de väl inte när lagen är utformad på det viset.

1 kommentar

Ärlig fråga, kräver ärligt svar.

Av , , Bli först att kommentera 14

Den aviserade regering som tillträdde 2014 och som Stefan Löfven inte var lite mallig över utnämna sig och hans regering till den första Feministiska i världen. Sedan har det bytts ut och tillkommit andra i hans regering men fortfarande har han inte tagit ställning var han nu står efter allt misslyckande av det utlovade. Aldrig har våldet i Sverige varit så stort som under Stefan Löfvens ledning och framförallt mot kvinnor, den grupp han lovade det skulle bli bättre för. Så här ser den senaste statistiken ut.

Är det inte ens regering som ska skydda medborgarna i landet inte tvärtom. Det är ju så det verkar blivit, än hur mycket regeringen Löfven misslyckas kan de sitta obehindrat kvar. Den f d metallbasen klarar inte av styra landet och allra minst det han utlovade när han tillträdde. Hur folk kan vara nöjda med detta är en gåta. Måste inte Socialdemokraterna i landet själva börja fundera på varför det blivit så här.

Det verkar vara viktigare hålla Löfvens regering bakom ryggen än att kvinnor inte ska behöva dö i onödan. Det är hans sak fixa det, inte min eller någon annans. Hans tid vid makten håller nu på att vara definitivt över. Hur många chanser ska han få? Är inte måttet rågat nu?

Våldet och morden över huvud taget skakar Sverige och främst i de tätaste områdena. Folk vågar knappt gå ut än mindre bo kvar. Vad är det för samhälle Löfven och hans regering tänkt sig? Är det så här vi ska leva i Sverige fortsättningsvis också?

Själv bor jag lugnt och fridfullt, men måste man inte tänka på de som ska vara rädda varje dag? Eller vad tycker Socialdemokraterna själva?

Bli först att kommentera

Snart kommer våren även till Lappland

Av , , Bli först att kommentera 11

Oj vilken fin årstid som väntar efter den stränga vintern med snö och kyla vi hade under en period. Nu kommer värmen och den sköna solen fram och vi får ändå glädjas över hur vi bor. Slippa den våldsamma jäkten och stressen som ändå är i våra städer, speciellt de större. Även slipper vi, eller de som är äldre inte löpa lika stor risk bli överfallna eller lurade av med pengar – stulna kontokort m m – som de som bor i de tätbefolkade delarna. 90 åringar där yngre, pigga har fräckheten plundra dessa på deras besparingar. Det är ett dåligt Sverige vi fått ur den synpunkten. Jag betraktar det mera som en importerat modell som kan anses normal i andra länder, främst afrikanska.

Där har man specialiserat sig på hur man lurar av folk pengar, de länder vi betraktar som rika. Det finns bara de som sitter vid datorer (kan vara anställda) och endast har till uppgift lura av människor pengar på endera eller andra sättet. Mycket i den här ”branschen” uppger man sig vara någon annan än man är, helt enkelt stulit en annans identitet. Det är mycket vanligt. Det kanske även nu är förekommande i vårt land?

Borde vi göra Sverige bättre i det avseendet innan vi börjar prata om höghastighetståg?

Har regeringen tappat ”gnistan” se till så att äldre skyddas, de som en gång byggde upp landet. Är det tack och adjö nu? Vilka partier är det som har fått makten att göra landet så osäkert? Annie Lööf, Per Bolund m fl?

När vi fått ner morden, rånen på äldre, våldtäkterna och kvinnomisshandeln som oftast leder till döden samt vi har fått pandemin under kontroll, kan vi börja snacka höghastighetståg.

Bli först att kommentera

Vilka nya tåg och banor planeras det för?

Av , , Bli först att kommentera 10

I dagsläge vet vi ingenting om det, inte jag i alla fall. Går vi något år bakåt i tiden går det här läsa. Klicka dig sedan fram hit.

Utan att veta vilket som planeras känner jag en viss oro över markbaserade tåg och med betydligt högre hastighet äv vad vi nu skulle ha. Vad skulle vitsen annars vara om inte hastigheten väsentligt höjs? Med så höga hastigheter i markplan finns risk för att stora tragedier kan hända, förutom redan att många djur dödas kan det tillkomma ännu värre tragedier. Tänk dig ett tåg i ca: 350 km, hur lång tid har du på dig ta dig dig undan när du kan höra ljudet av det? Det rullar på i ungefär 97 m/s. Hur mycket hinner du förflytta dig på 1 sek, inte mycket och om du ska korsa en övergång. Det kanske tar mins 5 sek, då har tåget redan rullat nästan en halv kilometer. Det kommer bli ytterst farligt med markbaserade snabbtåg.

Tågen måste på något vis upp i luften på någon typ av pelare. Det har man i andra länder, hur man tänkt sig i Sverige framgår inte. Även för tåg med lägre hastigheter, den nya Norrbotniabanan exempelvis måste tunnlar under järnvägen byggas, just för att djur ska kunna passera där. Det är enorma förluster bara reparationer av tågen som det nu är, plus förluster för de som har tamdjur, renar exempelvis. Det är ingen snygg syn heller se hur olika djur massakrerats av tågen. Gör man inget åt detta då kan man lika gärna lägga ner de nya projekten och behålla det gamla tågen och den gamla järnvägen.

Höghastighetståg ska omöjligt ligga i samma plan som övrig trafik och trafikanter inkl djur.

Världens Snabbaste Tåg – Topp 10

Bli först att kommentera

Lappland får nöja sig med ackjan – andra får dela på 800 miljarder

Av , , Bli först att kommentera 8

Det blir nog det fortskaffningsmedel som kommer stå till hands för oss, renen med ackjan för det folk som finns kvar. För vem vill bo här – eller kan – när Sverige i övrigt utvecklas med denna satsning på infrastrukturen för mellan 800-900 miljarder (lite olika siffror uppgivna). Ingen tror väl på utveckling och arbetstillfällen här, det tror jag blir ett facto. Vad ska man säga, missnöjd? Till viss del kanske, beror på hur man ser. Ser vi till utvecklingen framåt i tiden, för generationer som växer upp vill de nog inte bli kvar här, ännu mindre än tidigare. För oss äldre kanske det kan göra detsamma, vi ställer inte så stora krav, huvudsaken vi har någonstans att bo den tid vi har kvar. Jämföra vi med exempelvis Ukraina har vi det hyperbra, kanske så vi får tänka.

Utveckling går inte göra så mycket åt på bekostnad som kan ske när andra områden avvecklas och den redan fossilfria ackjan med renen som dragare har sett sina bästa dagar. Den är både för långsam och går bara använda vintertid. I jämförelse med snabbtågen är enda fördelen den är billig mot satsningen på 800 miljarder.

Magdalena finansminister numera också ordförande IMF, spelar nog ingen roll för henne om hon händelsevis måste kliva av regeringen eller att hela den måste kliva av för en ny. För henne och den socialdemokratiska inställningen är att försöka bli det ledande land eller parti som de tidigare var under tiden när de låg på topp med Dag Hammarskjöld.som FN:s generalsekreterare. Hela deras politik har gått ut på det, ett försök till det populära Arbetarparti de tidigare var. Vill säga att få tillräckligt med röster därifrån så att partiet får så stor makt som möjligt. Vilka som nu har inflytande i den regering vi nu har, kan vi ifrågasätta. 800 miljarder är en stor summa, hur tänker man finansiera detta? Har det gått igenom riksdagens godkännande?

Jag bedömer det ändå som ett politiskt spel, att samla röster inför valet -22. Man verkat glömt hur man ska få allt det tänkta att fungera när man samtidigt avvecklar kärnkraften. Jag tror än är inte sista ordet sagt i denna fråga, varken om kärnkraften eller satsningen på 800 miljarder.

Beträffande flyget välja bort det, ska man fortsätta med järnvägen över Atlanten?

Vem ska slutligen finansiera detta, betala slutnotan?

Andra opartiska experter än regeringens (om de ens har några) måste träda in och granska detta.

Bli först att kommentera

Straffbart förneka Förintelsen?

Av , , Bli först att kommentera 12

Det första vi kan fråga oss, vem riktas detta till, är det enskilda individer eller kan det möjligen också gälla något parti man försöker sig komma åt? Sedan kan vi fråga oss, vilka skulle gynnas av detta och om det inte är det egentliga syftet?

Vad var och tänker eller känner går naturligtvis inte kontrollera. Förslaget med att straffbelägga förnekare till Förintelsen hur skulle det i så fall kontrolleras? Om förslaget träder i kraft kommer ju ingen öppet våga säga det, kan det var det som är syftet, tysta människor som eventuellt skulle ha den åsikten? Javisst, samma sak gjorde Stalin under sin tid, det som han ansåg var infiltratörer eller på något sätt som han inbillade sig skulle ha eller haft samröre med nazisterna, om ens det, bara inte gillade Stalins sjuka beteende och hans kommunistiska styre ansåg för honom utgöra ett hot. Helt enkelt människor som ville leva i frihet, försöka njuta av det lilla som fanns blev till Stalins förtret och hans onda öga.

Tiden efter andra världskriget var för många i det närmaste lika hemsk som när nazisterna härjade i olika länder för dess egna dåvarande befolkning tillhörande Sovjetunionen. Krimhalvön känner vi till hur den behandlats av nuvarande Ryssland tillika Ukraina. Perioden efter kriget lät Stalin deportera över 200 000 krimbor till Sibiriens arbetsläger. De kunde bli väckta mitt under natten och hämtade för att i princip det inte gjort någonting. När alla dessa samlats ihop skedde transporter på tåg som kunde pågå i flera veckor utan mat och vatten. Många dog redan innan det kommit fram och de överlevande sattes sedan tungt arbete i arbetslägren och under i övrigt usla förhållanden, dåligt med mat, kyla och även tortyr dog många också av det. Nu fortsätter nuvarande ledare Putin fullfölja Stalins verk. Mycket har inte blivit bättre i Ryssland sedan nazismens fall som ansågs som en av de värsta, men jag framhåller Putin som går i Stalins spår inte mycket bättre.

Så förbjuda/lagstifta och straffa den som inte säger tro Förintelsen ägde rum, vart hamnar vi då? På vilket sätt kan vi betrakta utföraren av detta, den eventuella lagen som som skulle sättas i verket? Är inte detta en form av diktatur?

Har S fobier utöver det vanliga, mer än andra människor?

Har vi inte snart fått nog av den lille griseknoen och hans gängs försök svartmåla andra för att själva hävda sig?

Varför inte lagstifta bort fattigdomen i världen? Det måste saknas något i huvudet på den som har liknande idéer.

Bli först att kommentera

Vi måste byta regering inför nästa val

Av , , Bli först att kommentera 16

Risken annars de får igenom oinskränkt byggande av vindkraft här i norr. Det kan redan vara för sent, många kommuner har redan böjt sig för vindkraft, Kommer vi svälta ihjäl utan, i så fall kommer vi dö oavsett, vi har ingenting förlora. Man säger 2030 eller innan dess kommer det explodera av arbetstillfällen här i norr. Ska vi bita på naglarna tills dess, lägga ner bensinmacken den enda i området med tillhörande affär, är det det vi ska satsa på intill dess, innan den stora explosionen?

Vi får nog ingen ordning på det här landet sedan vi gick med i EU med öppna gränser. Som land blir vi plundrade på kort sagt allting. Senast var det insamlade kläder som ska gå till behövande som stjäls av organiserade ligor från utlandet. Samma med alla inbrotten som drabbat husägare de senaste åren. Inte ens ditt hem är säkert längre. Ta också alla verktyg och även maskiner som stjäls. Dyra utrustningar GPS osv. Vad kostar allt detta, tillika allt annat som vi lägger pengar på för att upprätthålla ordningen. Sverige är inte längre det säkra land som tidigare var innan EU inträdet. Det som skulle gynna oss har blivit raka motsatsen. Något är fel och vad gör regeringen åt det? Köper en pucko till?

Vi kanske inte ska förvänta oss något mer när landet styrs på ett sätt som det vore en bordell.

Bli först att kommentera

En bordellmammas hemligheter

Av , , Bli först att kommentera 8

Det är jobbigt sitta i finansdepartementet och serva alla kufisar som där går omkring dagarna i ända och söker efter s(p)ex. Några kända sedan tidigare, en under namnet Pucko och den andre storförbrukaren av s(p)ex kallad Griseknoen. Föregående societsminister sägs vara ett av offren som Griseknoen lagt beslag på. Hemligheten uppdagades när en av regeringens utomstående fastnade i hissen av en typ gummisnodd som hakade fast i en av hans knappar när han skulle gå ur hissen. Händelsen anmäldes till justitieutskottet där man konstaterade att det kvarglömda ”gummit” tillhörde Grisekoneon efter att man gentestat det.

Namnet på det parti bordellmamman företräder och ingår i kommer ändras till Snoddas.

Senaste nytt direkt Regeringskansliet.

Bli först att kommentera