Brytningen mellan det gamla och det nya

Av , , Bli först att kommentera 4

Det svenska samhället har gått i en omvandling från det gamla till det nya i korta ordalag beskrivet. Tidigare var det vanligt man skulle arbeta och varför inte slita ut kroppen innan man kunde gå i pension. Många hann inte ens gå i pension, kroppen kunde vara så utsliten att när de väl stannade av dog de. Det var naturligtvis en vinst för samhället och hela pensionssystemet som även den avliden avsatt pengar till men hann aldrig utnyttja.

Hur ser det ut idag, vad strävar människor efter och varför ser vi så ofta att många väljer bort arbete före att få inkomster på annat sätt. Ett sätt kan vara att hamna i de gängkriminella kretsarna och redan vid unga år väljer bort både skola och ett ordinärt arbete. Samhället flödar av inkomster för den som har den inriktningen. Sant eller inte?

Tillåt mig säga, mycket av det tidigare och som skulle fostra människor har slagits sönder. Medvetet eller inte? En skola som i grunden gav den kunskap som skulle vara till gagn för både samhället och medborgaren själv. Skolan har inte fungerat under lång tid, det kan vi se hur unga nu väljer bort skolan istället. Istället för vad, varför inte som knarkkurir eller skytt till någon ledare som i sin tur har en boss eller ledare som kan ha kontroll över ett visst område. Känns det igen främst från andra länder som vi tidigare sagt hur korrumperade de är och sett oss själva som föregångare, ett föregångsland. Nu sitter vi själva i smeten och gått från det gamla (trygga Folkhemmet som även kunde ha sina brister) samhället till det nya.

När skolan förföll, förföll också hela vårt samhälle. Vad detta beror på kanske svaret måste sökas inte bara av en orsak, men flera.

Tillåt mig också säga att den svenska modellen nu fungerar dåligt, har gjort under lång tid. Minns Stefan Löfven och den ”sociala pelaren” och EU:s lägsta arbetslöshet. Blev det så? Nu säger man vi är det länder som har den högsta. Det är naturligtvis för att ha för mycket tro i det gamla, att alla skulle vara följsamma, gå till sina oftast tråkiga jobb och styras av ett fack som blev på randen till korrumperat.

Nåväl jag tror många kan ha sin del i det samhälle vi fått. På vissa ställen, inom vissa områden kan det blivit bättre liksom inom andra vissa sämre. Följderna att vi gick med i EU-unionen kan vara dessa, vi är inte längre ett land som styr i våra egna lagar. Vi har blivit ett land som alla andra. Varför bli förvånad att även för oss svenskar som tidigare kunde vistas lite varstans (i världen) nu kan blivit ett eftertraktat byte för någon som även sätter sitt hat till en svensk. Och inte blev det bättre när vi bränner koranen, säger vi hatar muslimer och islam som utgår från de som har regeringsinnehavet och som representerar Sverige, vårt ansikte utåt. Om det är hela sanningen, men kanske en stor del av.

Att Sverige är taget s a s på sängen trots vi länge varit medvetna att vi inte längre har någon kontroll, eller tappat den den i stora delar borde inte överraska någon.

Jag vet inte och tänker inte förbigå vad en regering bestämmer, kan inte på långa vägar heller. Men mycket vi ser, hör eller på annat sätt får information kan mycket i det vara rent vilseledande.

Jag vill inte heller förbigå de utredare som tillsätts för att reda ut olika frågor som kan ta år. Hur fan skulle jag, en lappjävel kunna lösa det på några minuter och med en idéell insats? Nej för fan ge bara ut pengar och löner till alla utredare medan samhället fortsätter vara korrumperat.