Åkesson ute och cyklar

Av , , Bli först att kommentera 6

Nu har Jimmie ”den allsmäktige” och Sverigedemokraterna gjort en AI-kopia av Åkesson när han framför ett budskap på arabiska till här främst araber inte ska söka sig hit till Sverige.

Jag trodde inte det var möjligt att vi kan ha såna åsikter inom Sverige. Det liknar direkt ”bevara Sverige svenskt”. Är världen så liten för Sverigedemokraterna att man tror vi skulle vara något ledande folk, likt de nazisterna utgav sig för? Hur kan en regering styrd från Moderaterna också godkänna detta, liknar det inte 30-talets Tyskland?

Men visst kan vi undra över främst de rika Arabiska länderna som producerar olja och har blivit stenrika på det. Då har även Miljöpartiet främst, sin åsikt också vi ska göra oss kvitt oljeberoendet och är inte alls glada i de delar av de Arabländer som blivit stenrika när de producerar olja. Så här kan finnas diametralt olika uppfattningar men ändå ett visst samband. Skillnaden torde vara att Sverigedemokraterna tycker vi ska fortsätta använda fossilt diesel och bensin och gynna Arabländerna, medan Miljöpartiet tycker motsatsen.

Världen var mera jämlik tidigare när vi inte hade de utrustningar vi idag har. Jag menar tiden när folk stred innan vi fick kanoner, krutet och kulorna plus alla andra vapen i syfte att ta kål på varandra. Araber/muslimer och kristna har väl alltid varit i luven på varandra och hur gick det med korstågen och var de kristna de mest fredsälskande?

Hur var det i skolan det vi fick lära oss (i alla fall när jag gick i skola) om David och Goliat. Var det bara en skröna påhittad av de s k kristna och de som skrivit bibeln, hur sann är den och allt annat som står i bibeln, är det bara vinklingar för inbilla oss att vi skulle vara speciellt utvalda?

Hur såg världen ut tidigare, vem uppfann siffrorna vi nu använder världen över. Det var araberna som kom på det. Tidigare var Kina det ledande landet inom kultur. Siden och Sidenvägen känner väl de flesta till. Då var Sverige och svenskarna fortfarande kvar i sin Stenålderskultur.

Vår kultur torde inte vara den bästa av världar och som vi kan bli matade med. Hur går det för vår miljö och våra miljövärden. Är vi något bättre än något annat land i syfte att bevara vår miljö? Visst har vi det bekvämt, när vi går på toa kan vi bara dra i en knapp eller trycka på en knapp eller hur funktionen fungerar, men enkelt är det när allt försvinner. Men gör det det, försvinner? Det går i ett större avloppsnät som på många ställen är överbelastat. Vi tycks tro så länge vi inte ser smutsen och skiten (av varierande slag, inte bara avföring) då lever vi i den renaste världar.

Men visst, bättre än när vi släppte ut allting på gatan nedanför, eller i närmaste vattendrag. Tänk på London och Themsen vilka sjukdomar här uppstod när allt vattnet var förorenat.

Vi tycks dock inte komma undan de svåra sjukdomar som ändå drabbar oss från olika virus och bakterier. Vi har vår medicin, antibiotikan men snart hjälper inte den heller, eller redan inte. Nu mot covid har nya botemedel dykt upp under den tiden, ett vaccin som ska hjälpa. Man säger det är ofarligt för kroppen i övrigt. Men är det det? Naturligtvis ska man lita till vad vetenskapen säger, men det är inte heller förbjudet att inte göra det.

Kristen eller muslim, vem har rätt och vem har fel. Kanske inte går att uttrycka i de termerna, vi kanske måste ta hänsyn till varandras åsikter mera om vi nu ska bygga upp vår värld baserad på (någon) religion?

Nu säger man här fusionsenergi kommer lösa världen energiproblem. Hur mycket ska vi tro i det och är det något som kommer kunna användas och till vilken kostnad? Det borde de lärde veta mer om. Jag vet inte.