2/2. Ovanligt dumma människor som påstår vi har 30-talets antisemitism

Av , , Bli först att kommentera 8

Var eller när har Europa och främst EU länder här som uppmanar till antisemitism och judeförföljelse eller på annat sätt skulle önska livet av judar? Mig veterligt inget land och Tyskland allra minst där några enstaka angrepp skett som målningar och annat mindre farligt liksom i Frankrike. Det uppmanas absolut inte av något system som styr i de båda länderna. Vad vi sett kan vara enskilda attacker eller som kan uppfattas som kränkningar – av enskilda eller en mindre grupp.

Här förstorar man upp det som det skulle vara under 30-talets nazisttid med Adolf. När det var kravaller och mestadels från nazisterna som uppviglade folkmassorna mot främst Socialdemokrater, nuvarande det vi i Sverige kallar arbetarrörelsen. Hitler ville ha makten och alla som tycktes stå honom i vägen skulle undanröjas.

Pengakrisen, fattigdomen och vi känner till depressionen och 30-talskrisen spelade honom direkt i händerna. Missnöjet bland folket blev honom till gagn och de skyllde han främst på judarna. De var utefter det han arbetade och många trodde på honom. Gick med när han med sin mordoffensiv gick till verket kallad de långa knivarnas natt.

Senare också kristallnatten där en mordoffensiv främst på judar genomfördes.

Naturligtvis vill ingen någotdera demokratisk människa ha detta tillbaka, tillika något land, demokratiskt land som vi ändå får räknas till vad alla har inom Europas EU. Att folk demonstrerar på gator och torg av olika anledningar är en demokratisk rättighet. Mer med det är det inte.

Att sedan Iran och stater kan ha islam som stora delar i styressätt är ingen nyhet. Ingen nyhet heller deras högsta önskan att Israel inte ska finnas. Vi kan dock inte säga Hamas tillhöra dessa, det är vi själva de ”demokratiskt styrda staterna” som utmålat Hamas till enbart terrorister. Vilket hot skulle de utgöra mot Israel utan något eget land som de styr de över, utan enbart kallas för terrorister? Nu sätter Israel hela sin armé mot dessa, en liten landremsa 1/3 av Ölands yta. Hur troligt är det att lilla Hamas skulle klara detta? Gisslan, 200 eller vad det rörde sig om kommer nog knappast hem till Israel igen. Det har Israels bombningar själva satt stop för.

Amerikanska produkter undviker då jag. Det är undermåliga, dålig kvalitet. En värmepump som exempel, den höll något år innan den pajade. Otur, ja kanske till viss del. Men hur var det med de gamla amerikanarna? Ja inte var det några bilar för människor häruppe i snö, kyla och dåliga vägar. Nä fy fasen för amerikanska produkter.

Det mera reaktionära KD och där Busch styr, hur mycket stöd hos folket har de? Ett litet parti som kallar sig kristet men agerar näst intill som nazister kan väl aldrig bli något svenskt parti som varken varit, är eller kommer bli där deras politik slår igenom överlag. Vi minns Livets Ord där en ledare nu sitter i häkte för mord. Hela detta rabalder med Jesus och kristenheten som ligger långt utanför Sveriges ramar. De ramar som de flesta av oss fötts och växt upp i. Är det dessa vi hoppas på som ska vinna gehör i landets nuvarande del i styrningen?

Men visst, fattigdom, svält höga hyror och/eller andra missförhållanden som kan vara på väg i Sverige (om än inte lika omfattande) kan leda till vanstyren, eller vad man istället tror, bättre förhållanden.

2 svenskar blev nyligen dödade. Var det organiserat eller ensam galning?

1/2. Nato kan nog dröja….

Av , , Bli först att kommentera 3

För Sveriges medlemskap hänger det främst på Turkiet, men även Ungern. Nu har Turkiets president Erdogan tydligt tagit avstånd från Israels nuvarande ledare Netanyahu. Erdogan vill inte ha med honom att göra, men landet Israel vill han fortfarande ha kontakt med.

Eftersom vart Sverige ligger beträffande Israel och även förmodat Netanyahu torde ingen underskrift av Turkiets parlament ske, åtföljt av Ungern. Det starka ställningstagande man har för Israel och Netanyahu torde ligga i fatet (dåligt). Nu är det inte jag som bestämmer utan gör bara en enkel analys.

Samtidigt går den käre Karl Bildt ut med att Gaza kan komma tas över av Israel. I o f sig kanske inte alldeles omöjligt. De beter sig ju värre än ryssarna med sitt ursinningslösa bombande, hur ska det bli någon fred här? Hur mycket vedergällning ska tillämpas? Att Israel beskyddas av amerikanarna är vida känt sedan de tillträdde landet och ständigt utökat vilket är det som lett till de konflikter vi ser. Amerikas försvarsminister har bråda tider resa runt i de områden som kan ses som viktiga i nuvarande konflikt för att försöka lugna dessa samtidigt som han tidigare hotat dessa. Senast besökte han Turkiet (Natoallierat) och försökte lugna Erdogan.

Är Nato bara en enda smet av oro och krig och bättre blir det inte om Trump kommer tillbaka. Hur tänker vi oss världsordningen, ska den styras av Amerika som den gjort det senaste hundra åren eller mer. Ska vi beräknas skyddas av Amerika, även tillämpa deras ekonomiska ordning? I det resonemanget torde Ryssland ingå att det är dessa vi nu fruktar.

Att också börja dra upp de gamla judeförföljelserna och likna det vid den tiden blir bara negativt och inte minst för de som vill kalla sig själva för judar. Vad präglar en jude? Är de inte samma människor som alla andra, eller vice versa?

Det var hemskt det nazisterna utförde. Inte bara judar gasades (förintelselägren) det var alla sorters människor som inte ansågs passa in i deras tänkande och den ras de ville framhålla som skulle styra världen.

Världen har bestått av olika människor, även religioner och kulturer. Våra största och äldsta kulturer kommer just från de områden som inte minst härjats av amerikanarna. Vi kan ta Irak som exempel. Amerika är en relativt ung kultur och ett ungt land.

Vad är det som gör det som vi fått oss prata om klimatet, är det inte den väldiga framfarten i våra nuvarande kulturer som bidragit till det. Inte minst Amerika, nu även Kina som börjar komma ikapp Amerika inom olika områden. Mobiltelefonen har det nu utvecklat med något, ett litet chip (Huawei) som bara man trodde amerikanarna (iphone) hade till tillgång till. Själva säger de att de kommit på det själva. Vi vet inte, inte heller amerikanarna. Vart världen kommer sluta eller fortsätta är svårt säga. Men den kommer säkert bestå, oavsett.

Hur blev araber/muslimer behandlade av nazisterna? Mig veterligt inte bättre än några andra som ansågs stå i deras väg. Är det nu dessa vi ska slå hatet på???

Amerika torde inte vara något föregångsland främst som de liberala svenska krafterna vill framhålla. Vad handlade Amerikas inbördeskrig om, mycket av det var slaveriet. Att ha kvar det förfärliga systemet som fortfarande finns en prägling av. Samma förakt som visats mot de svenska arbetarna från främst Liberaler är inte det ett förfärligt parti som har för avsikt åtskilja människor? Varför var de drivande med friskolereformen, speciellt under Reinfeldts tid med Björklunds som skolminister. Nu vill hela den här regeringen försöka lindra vad de tidigare ställt till med, främst under Reinfeldts tid. Bättre sent än aldrig kanske man skulle säga. Det finns saker som också vad de nu gör eller försöker med som är bra. Barnen som placeras på barnhem i de s k HVB/SIS ska förbättras. Så visst, det som inte sossarna lyckades med under 8 år kan faktiskt den här regeringen få till det bättre.

Ska jag säga något positivt om den här regeringen, plus det jag senast sagt, är den bättre än regeringen Reinfeldt. Varför tycker jag det? Främsta orsak är att inte Centern finns med. Jag håller med V:s Dagdostar, en ny S-styrd regering (spekulationer) borde inte C ingå.

Så var det sagt

(Med begreppet arbetare behöver inte nödvändigt vara den som utför ett visst arbete. Jag kan mena varifrån man kommer, att man tillhör den mer sortens människor som aldrig fötts in i ett system som bestått av där vissa människor ska räknas till bättre eller sämre)