2/2. Vilka var det som byggde upp välfärdssystemen?

Av , , Bli först att kommentera 5

Var det KD? Det är ett relativt nytt parti sen 50-tals modell och det har heller inte varit särskilt förtjusta i den kategori av människor som inte faller på knä och ber till den Gud som säger sig beskydda oss. Själva texten i sammanhanget går att redigera.

Kan det varit SD? Det nyaste och senast tillkomna partiet kan det knappast vara. Ett mera precist antagande eller fakta.

Kan det då vara gamla Folkpartiet numera Liberaler? Ja till viss del kanske. När ATP-frågan skulle röstas om var det faktiskt en dåvarande Folkpartist som röstade för och förslaget gick igenom. Även kan de ha värnat om rättigheter till handikappade eller som man nu säger rörelsehindrade och andra med handikapp. Så det ska inte direkt skyllas för att varit emot.

Hur är det då med Centern? Ett ganska flummigt parti veta exakt vart de skulle stått, men sådär kanske i frågan om om välfärdssystemen.

Den gamla Högern, numera Moderaterna? Det är väl det parti som helst skulle velat ha det gamla gamlaste kvar. All vinsten till bolagsägaren eller aktieägaren. Det parti som i första hand motverkat allt vad ett svenskt välfärdssystem skulle innehålla.

Vänstern gamla VPK har väl alltid hållit S i handen, eller gjort att de kunnat regera. Miljöpartiet, ett relativt nytt parti som inte fanns i grunden när välfärdssystemen byggdes upp, men knappast är emot.

Summa sumarum har det nu blivit den här regeringens uppgift och inte minst SD att till varje pris värna om välfärdssystemen. Nuvarande Moderater när de regerade under Reinfeldt var det gärna välfärdssystemen man ville åt. De personer som av någon anledning kunde åtnjuta dessa. Här var inte minst Centern en ivrig anhängare. Det kunde vara vanliga svenska f d arbetare som av olika anledningar kunde ta tillvara vad systemet innehöll. Det kunde ge utlopp i ren förföljelse. Utåt i andra länders intresse målade man upp Sverige, det land som det mest välmående i världen. Alla som ville skulle tas emot med öppna armar.

Nå hur blev det och vilka är det nu som jagas för att urholka det svenska välfärdssystemet? Som jag tidigare skrev i förgående inlägg kan det vara väl etablerade men ändå ”snorungar” som sett sin chans komma över stora medel i det system som byggts upp under alla åren.

Ska man säga några slutord i detta är det kanske bra att även högern (Moderater) fått upp ögonen för det system som de tidigare varit emot, som nu man försöker skydda.

Rejäla och ståndaktiga gubbar i regeringen.

1/2. Utan S hade vi haft någon pension alls, vi de ”fattiga”?

Av , , Bli först att kommentera 5

Mycket går att klaga på även vad S gör och inte gör och hur de kan bete sig. Tyvärr finns det ännu värre saker i samhället som borde uppmärksammas mer. Alla som vill komma åt pensionspengarna, olika fonder där stora belopp finns. Inte är det den ”dumme arbetaren” som kan tillhöra partiet S eller tidigare tillhört. Det är de fina herrarna i kostym, slips och vitskjorta som är de stora skurkarna. Rent av de värsta parasiterna i samhället och jag tror knappast de skulle tillhöra S. Det är nog mera den s k borgerliga falangen, troligen den mera högersidan och varför inte Moderater.

Det är enorma belopp som skulle gått till inarbetade pensioner som svindlats bort. De flesta med kopplingar utomlands, eller tagit sin tillflykt dit. Spanien är ett av Europas (EU) länder där vi förmodligen har de värsta skurkarna som lagt stora kapital under sig och från icke intjänade pengar som de själva gjort sig förtjänta av. Det är andra som kan ha arbetat och slitit hela livet som blir måltavlor. Även många knarkkungar och andra lortar torde finnas här och leva det glada livet.

Det hör man inte ofta den borgerliga sidan och högern talar särskilt ofta om. Däremot hur illa det är med Socialdemokraterna. Jag tycker många som gapar borde rannsaka sig själva och titta lite mer hur det kan se ut i samhället.

Någon måtta får det vara på oförskämdheterna som den ”fina högern” vräker ur sig. Skäms!