Frälsaren är kommen, eller facket och den svenska modellen?

Av , , Bli först att kommentera 10

Det var kanske så folk levde förut i tiden på hoppet att något skulle ske bortom armodet och fattigdomen. Det var lätt hitta människor till gratis eller billig arbetskraft, kanske ett mål mat kunde vara det man fick. Svälten kunde vara påtaglig och att äta sig mätt kunde anses som något av en Guds gåva. Religionen var ofta en tröst hos många. Något bättre hoppades man väntade bortom det eländiga liv man kunde ha.

Så kom facken och den svenska modellen om än ganska sent 1938 var det väl den slog igenom och gäller än idag om än den skavts i kanten.

Hur är det då med Tesla och Elon Musk, kommer han gå med på den svenska modellen? Ingen tror jag vet i nuläget och de svenska fackföreningarna har bojkottat Tesla om inte Musk skriver under avtalat.

Om så blir att Musk vägrar, vad kommer hända med det unika elbilsmärket Tesla då, det märke som många dyrbetalat och nu inte kan få service, eller inga verkstäder vill befatta sig med märket längre. Hur går det då med andrahandsvärdet, kan en dyr Tesla sjunka till 5000 kr? Ja fortsätter det så med den svenska bojkotten kan det bli något i den stilen. För vilken bilhandlare vill byta in en Tesla som får anses nästa värdelös på marknaden.

Jag vet inte, vet Musk, vet facken?

Teslaägare kanske borde byta till en gammal Volvo144. Bästa bilen Volvo någonsin gjort. Visserligen andra tider då, men är det bättre idag?