Det svenska samhället som byggts upp – är inte bra alla gånger

Av , , 2 kommentarer 9

Ser vi till vilka problem det nu pratas om är hur städerna är uppbyggda. Trafiken är det ständiga problemet och avgaserna. I några av våra större städer har därför tunnelsystem byggts in som det skulle förbättra miljön. Nu säger en hjärtläkare intervjuad i TV4 att partiklar i luften som inandas kan leda till hjärtproblem. Främst skulle det vara från alla bilar med förbränningsmotorer, diesel som bensin. Även partiklar som kan slitas upp från vägbanan såsom från dubbdäck plus även partiklar som flyger i luften från vägbanan oavsett däcktyp. Ska vi nämna något negativt med elbilen är det vikten som har konstaterats sliter däcken extra. Här borde alla partiklar som då slits upp, både från däck och vägbana var till nackdel. Det vill man tydligen inte höra eller veta av, elbilen ska gälla överlag och den stadsbild man utgår ifrån. Även alla annan rök som släpps ut kan vara skadlig och innehålla olika partiklar som skulle göra att man får hjärtproblem. Även rök från vedeldning det som var överlag tidigare både i städer och landsbygd. Frågan jag ställer hur kunde så många ändå överleva?

Som man bäddar får man ligga som uttrycket säger och här försöker man inrätta en miljö som ska passa städerna. Hur vi har på landsbygd och i glesbygd verkar man inte förstå, deras hjärnor är så förblindade när de endast vuxit upp i stadsmiljöer och tror allt fungerar som här. Det är ju politiken som vi haft under alla åren som medvetet gjort att folk ska bo i städerna. Alla problem som nu synes vara är inte det från stadsmiljöerna. Hyrorna, bostadsbristen, bostadslånen och den bekämpande inflationen. När pratar man om landsbygden och de problem vi här har, som inte är av karaktären dålig luft eller bilar och trafik i de mängder att de måste ledas om i tunnlar. Vad kostar allt detta och ändå är man inte nöjda. Om bara man kunde använda huvudet bättre skulle man inte behöva tvinga människor till underkastelse, den mindre gruppen som har stora fria ytor leva under. Det vore kanske både billigare och enklare om människor kunde ges andra alternativ än bo i trånga städer.

Att även nu SD ställer sig bakom klimatmålen och klimatpolitiken som de tidigare sagt är en bluff, att det inte pågår några klimatförändringar, även Moderaterna har starkt betvivlat detta, främst när det inte själva satt i styret. Nu är tonen en helt annan och för att nå dit ska vi överösas av kärnkraft.

Det bästa man kanske kunde göra att inte bry sig alls. Det kommer ändå gå åt helvete i alla fall.

Hur många dör i krigen varje dag och här pratar man om vedeldning och farliga partiklar. Har människor tappat förståndet för vad som är farligt och inte?

Det finns risker i livet, från man föds tills man dör man kan råka ut för. Bilen, trafiken i sig dödar åtskilliga hur än vi bygger vägar, skapar mitträcken och sänker hastigheten. Ett bil- och trafikfritt samhälle borde vara det man strävar efter. Naturligtvis går det inte helt, men att göra som nu att istället övergå till ett helt elektrifierat samhälle kommer inte lösa vår levnad till ett bekymmersfritt liv. Det kommer säkert uppstå andra problem.

Hur ska alla i världen kunna äta sig mätta. Knappast många bryr sig om det och när blir det vår tur söka efter föda när vi samtidigt utarmar det som naturen normalt skulle ge.

Herren tar, herren ger