Skolan i Malgovik/Laxbäcken (V-mina) som såldes av kommunen…

Av , , 5 kommentarer 7

…och köptes av någon som går under namnet Tinderbedragaren 

Kan starkt ifrågasättas hur den försäljningen gick till. Undersökte man överhuvudtaget vem som köpte och hur stor var köpeskillingen? Var den rejält subventionerad och lågt under marknadspris bara för att man ”trodde” på någon typ av uppsving och istället vägrades byborna ta över lokalerna som de också satsat stora idéella krafter i. Även intresserade köpa skolan med lokaler och även var med i budgivningen som helt nonchalerades. De vägrades t o m komma till tals i frågan utan istället sopades de under mattan.

Jag följde även med hur det hela sköttes och oftast var det spydiga kommentarer från kommunens då ansvarige när någon försökte påtala de oriktigheter som vi övriga såg skedde i utförsäljningen. Nu har vi svaret, men vad göra åt det nu när skadan redd är skedd..

Det är min uppfattning hur det hela gått till.

Företagaren som köpte skolan med lokaler är av annan uppfattning.

Sverigedemokraterna tystnat på nätet

Av , , 4 kommentarer 3

Tidigare när de inte satt med i regeringens underlag var det starkt kritiska till olika inlägg som gjordes här på VK-bloggen om någon eller jag tog upp klimatfrågan. Översvämningar som riskerades världen över och folks svält och oro. Även de svenska förhållandena som kunde ändras, främst i de områden vi ser nu nere vid kusten där land försvinner och äts upp av det allt mer stigande vattnet.

Det har nu SD tagit åt sig, mera tvingade skulle jag tro om de ska vara trovärdiga och det trovärdiga som Kristerssons regering blivit tvingade ta itu med. Det är ju främst genom EU:s direktiv. Att den tidigare miljö- och klimatpolitiken som den förra regeringen tryckte hårt på nu infinner sig även i den här.

Trots detta finns den rasistiska ådran kvar inom SD som också främst spritt sig till Moderaterna som helt verkar gå i SD:s spår. Jag bara konstaterar.

Det är ändå en märklig omsvängning hos SD då man vet hur det tidigare lät bland dess väljare och sympatisörer och bara här på VK-bloggen. Även inom partiet fanns klimatmotståndare som nu gallrats bort, men kunde hyllas av kommenterande här i bloggarna.

Även nazistsympatisörerna som man får förmoda tillhöra den sida nu som styr Sverige och inte minst SD verkar de nu hålla inne med sina kommentarer. Det måste känna sig besvikna när nu SD radikalt ändrat ståndpunkt. I alla fall utåt sett. Vilka de är alla, vad de kommer från och ur verkar de inte längre vilja visa.

Men naturligtvis undanhåller man 44 miljoner (skattefusk) torde man inte vara någon typisk ”arbetare” som gärna dess sympatisörer vill kalla sig och få oss tro.

Agnarna från vetet börjar sakta gallras ut.

Bubblan börjar snart spricka, ett tag till så…