Toyota har andra planer

Av , , Bli först att kommentera 10

Toyota resonerar ungefär som mig.

Att batteridriften i slutändan kan bli ett stort problem, både med att få tillräckligt med el samt ett hopplöst berg av gamla batterier. Dessutom om vi går till Miljöpartiet främst som startade upp att vi alla skulle ha elbilar för att minska utsläppen faller ju deras plan samtidigt när de varken vill ha gruvdrift eller kärnkraft. Båda dessa är en förutsättning för elektrifieringen. Ordet ”Grön industri”, ”klimatsmart och omställning håller på bli mig till leda ständigt höra detta. Vad har vi fått, har det blivit bättre (i världen) har krigen upphört och vad använder man här? Miljöpartiet och dess tankar tror jag inte mycket på längre. Visst har vi fått det sämre i Sverige efter att de varit med och regerat. Se ”bara” på matpriserna hur de skjöt i höjden. Jag har även svårt tro vi skulle få det bättre med en Socialdemokratisk regering. Allting är inte som tidigare när folk var lydiga och snälla, fanns sig i olika regelverk och det kunde vara lättare styra landet (Sverige). Vi har blivit internationella och med det följer också problem som vi aldrig tidigare haft. Vi kommer inte undan problemen som finns runt om oss och ännu mindre nu när vi ska bli Natomedlemmar. I EU är vi redan och har tappat mycket av vårt tidigare självbestämmande bara där.

Den tidigare gamle lille bonden som bytt ut hästen mot traktorn, brukade jorden och var i det närmaste självförsörjande och som nu skulle varit något vi strävar efter, rationaliserade bort. Kvar blev det samhälle som vi nu försöker arbeta bort. Att vrida klockan tillbaka till den tiden torde knappast gå och vem vill egentligen det. Jag menar det ändå bekväma liv vi skaffat oss vill vi gärna ha kvar. Oavsett vad man heter, Moderat, Sosse, Miljöpartist eller what?

Jag tror egentligen ingen har någon riktig plan hur det ska gå till. Alla värnar om sitt och ingen vill nog egentligen offra något.

I S-holm (främst) strävar man nu efter rök- och partikelfria gator. En typ av egen agenda där S förmodligen samlar många röster. Hur det är i landet i övrigt tror jag man inte har någon kännedom om, inte heller tror jag man är särskilt intresserad veta det. Huvudsaken Hammarby eller någon annan S-holmsklubb vinner ett SM då är man nöjda.

Sporten håller på bli, eller varit en enda smörja, omsätter stora pengar, även skapar tumult och oreda och här främst publik med läktare. Det verkar inte gå ha roligt längre utan att måste tävla i allting. Säg vad som inte tävlas i, även sång, matlagning och vete fasen allt. Det lugna liv som ändå kunde tidigare finnas, finns inte längre. Folk har blivit så tävlingsinriktade att det blivit en sjuka. Hur ser samhället ut, alla psykiska besvär vi har? Är inte detta i led i det, en typ av prestationsångest som är skadligt för många. Från tidiga (lek)-år börjar man drilla och kräva det ska presteras. Barn får aldrig som tidigare kunde vara, leka och ha roligt.

xxxx

Här något annat som jag tror på i tunga fordon. Tyska Man utvecklar kolvmotorn för de tyngre fordonen, vilket jag tror passar bättre här.

Batteridrift tror jag aldrig kommer slå igenom speciellt på tung trafik. Korta avstånd och mera regelmässig körning kanske, men långa transporter och oregelbundna körningar tror jag inte på. Dessutom, vilka har råd investera i en lastbil som drivs med batterier? Vilken typ av körningar skulle då vara lönsamma? Dessutom om det här kommer slå igenom på allvar kan vi tycka maten är billig nu. Om detta slår helt igenom får 1 kg smör samma värde som 1 kg guld. Det är bara konsistensen som skiljer.

Jag kanske bara håller på bli gammal trött och less på all ”skiten”?