Israel: USA:s allierade i Mellanöstern

Av , , Bli först att kommentera 7

Krutdurken, Mellanöstern och Israel inklämda bland alla länder omkring som är av annan religion. Det är klart det är en svår balansgång om man ska överleva. Endera måste man ständigt vara på sin vakt, helst döda sina fiender innan man själv blir dödad. Hur länge ska det fortsätta och kommer det någonsin upphöra?

Amerika, det förlovade landet, en gång kanske vi ska säga men deras uttag av naturresurserna för att leva det liv de gjort nu under minst 100 år börjar ta ut sin rätt. Ett köttändande land med enorma boskapshjordar. Vattnet kan bli det som kör allt i botten, eller bristen på det. Boskapen och dess beten och de stora tidigare torra slätterna som nu konstbevattnas är på upphällningen. Det går inte konsumera som man här gör, en vacker dag tar allt slut. Det är i vilket fall vad man säger.

Det fruktansvärda boskapshjordarna i andra länder, Brasilien, Argentina m fl kan bli vår värsta katastrof när resurserna förbrukas mer än vad tillväxten är. Även här kan den ekonomiska tillväxten följa med. 1968 var vi 3,8 mdr människor på jorden, nu är vi uppe i det dubbla. Det är vårt största hot, överbefolkningen och den ständiga tillväxten vi förväntar oss. Matbergen som måste produceras kan bli det som förgör oss. Maten räcker inte redan till åt många och värre kommer det bli.

Våra Nordiska länder torde ändå ha de bästa förutsättningarna för överlevnad, men resten av världen där vi nu ser krigen kan härja och svälten är redan ett faktum hur kommer det gå här?

Only the strong survirvle, är det så? Men i slutändan vilka av jordens befolkning kommer överleva? Är det de som mest konsumerar eller de som lever snålt. Vilka länder kommer överleva.

Naturligtvis kommer det här inte ske varken i morron eller idag, men till slut så…