Nya regler för utvisning – ett spel för galleriet

Av , , 2 kommentarer 12

Ingenting som kommer hända i brådrasket om det ens blir av. Det här är ju Sverigedemokraternas paradgren att påstå invandringen är orsak till hur vi kan ha fått. Nu tycker jag man gått över gränsen. Det är nästan så man skäms som svensk, faktiskt. Olämpligt beteende, vad är det och det ska vara skäl för utvisning. Finns det något i lagtexten det går att hänvisa till det? Naturligtvis inte, det kan man tycka olika om från fall till fall. Är det exempelvis olämpligt att undanhålla skatt för 44 miljoner? Om det nu är en ”svensk” som gör detta och det skulle anses som olämpligt hur ska den utvisningen ske om denne är svensk?

Nu ska detta ut på remiss eller vad det heter, för granskning och den kommer bli klar först någon gång under 2025.

Jag tror Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson främst vänder sig åt sin skara av väljare, kalla de rasister och hoppas på ett högt röstetal till valet -26 där han fikar efter statsministerposten. Jag tror hela regeringen den del som har ministerposter är lurade gå med i detta. Jag tycker det är näst intill skamligt av både Moderater och Liberaler att så starkt framträda i detta. Man får en känsla av att vi börjar närma oss Ungerns Orban. Malmer Stenergard (M) får inga sympatier från mig. Tvärtom tycker jag hon är närmast avskyvärd.

Om hur jag nu uttrycker mig och om jag vore en invandrare skulle det vara skäl för utvisning och gå efter regeln ”olämpligt”? Det förstår väl var och en vi då närmar oss diktaturer som Ryssland och där vi inte får yttra oss, allra helst inte framföra någon kritik.

Är ”svensken” alltid oskyldig?

Spola förslaget

Vilka människor finns egentligen i partiet?

Vit makt?

Avskyvärt