Är det ett nytt system vi håller på införa i Sverige?

Ska inte människor få tycka vad de vill från grupp ner till individnivå? Håller vår svenska demokrati på bli urgröpt? Eller har den aldrig funnits, på riktigt? Det är klart man undrar då allting verkar omkullkastas nu. Den svenska modellen, inte nödvändigtvis lönesystemet men hur vi fötts och vi kunnat leva i Sverige är den nu plötsligt inte användbar längre? Kan en statsminister säga åt en folkmassa, individer att nu måste de tänka om, inte vara obstruktiva?

Tydligen har vi fått en ny ordning i Sverige, nu gäller lag och ordning, vilket också torde gällt tidigare, men nu ännu viktigare och ända ner i vad människor kan tycka. Det ska nu också bli straffbart. Polisen och Linda Staaf verkar nu stigit rejält i graderna efter självmordet med den hon var ihop med (vilket hon nu efteråt förnekar) var med i TV4 igår som specialist inom brottsbekämpningen. Att hon sedan minglat med ÖB och nu de tu blivit ett upplevs med avsmak, från mig.

Är det Davids stjärnan som nu ska beaktas och alla andra religioner ses ner på? Är detta demokrati? Jag har väl rätt tycka vad jag vill. Gillar jag inte judar, deras religion och Davids stjärnan skulle det tillhöra något förbud så länge jag inte utsätter samma gupp för något tilltag. Som man nu beter sig skapas endast motsättningar. Det är fel väg att gå. Att ständigt ta fram vad nazisterna gjorde borde alla vid det här laget veta var minst sagt förkastligt. Det gör inte saken bättre om nu de som utsattes börjar utsätta andra för liknande.

Måste vi inte börja leva i en värld där vi får ha vilken religion vi vill, eller ingen alls? Vi hör inte så sällan det pratas om religionsmotsättningar och det kan vara bland det värsta som händer i världen.

Ingen vill väl ha diktaturer, att vi måste följa en viss lag, ett visst levnadssätt som bestäms utifrån vad en regering eller ett statsskick ska bestämma över. Att vi har ordning och reda i ett land, att vi följer lagar där vi inte åsamkar andra besvär, lidande och andra misshagligheter är väl självklart.

Att vi sedan lång tid tillbaka i vårt land har religionsfrihet är väl självklart. Har detta ändrats nu, eller på väg göras?

Hur ser pengasystemet ut i världen, främst det västliga. Framgångsrikt? Ja så länge vi kan expandera, men vad har gjort vi kommit till den punkt vi nu är?

Visst är det bra i världen, vi har ett stort utbud, kan köpa vad vi vill. Allting har blivit betydligt lättillgängligare än när jag växte upp, men farorna fler också. Vi blir som i den tid vi lever, anpassar oss efter den. Döden, sättet att se på livet har det förändrats, eller visste vi då inte vad som skedde i världen det vi nu ser dagligen hur människor dör som som flugor. Har världen blivit bättre som vi så ofta inleds tro?

Är det på det sätt judendomen är utformad som världen ska leva efter? Om jag inte infinner mig i detta, inte heller tror i de banorna skulle jag bli föremål för att ifrågasättas då, kanske även riskera bli straffad? Är det det vi kalla för demokrati?

När haven är utfiskade, skogarna borta, endast karga och öde landskap kvar, kan vi säga vi fått det bättre då?

OS, är det bara en förbannelse som vi strävar efter och inte längre något som för oss framåt.

Den som bestämmer bär ansvaret, inte jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.