Från idé till verklighet

Något jag länge funderat på, fånga upp CO2 från avgasröret. Det skulle kanske vara svårt på en vanlig personbil av utrymmesskäl, men här har man lyckats och avser då tyngre fordon. Det som också skiljer från det vi sett hur man byggt stora komplicerade anläggningar för att fånga upp CO2 och sedan köra det ner i berggrunden till i princip ingen nytta. Här avser man istället ta vara på det och att det blir gödningsmedel istället. Det är en väsentlig skillnad. Hur väl det kommer i verkligheten ske och i större skala återstår att se.

Vi ser här i krigen framförallt Palestina – Israel hur folk lever. Tittar vi på hur palestinierna har i Gaza och samtidigt jämför med de regler vi satt inom EU är det ju verkligt klimatsmarta de lever. De använder fortfarande åsnor och hästar för att förflytta sig i jämförelse vad vi strävar efter och även kan jämföra med israelerna hur de lever och vilka resurser de använder sig av. Jag tror inte detta som vi avser med den s k ”klimatomställningen” kommer i verkligheten ske. Vill vi förflytta oss bakåt i tiden och om vi jämför hur de har i Gaza Palestina?

Håller EU på falla samman? Vi ser nu valet i Nederländerna där man har 26 partier att välja mellan vilket är oerhört komplicerat och jämför vi med de svenska som vi kan tycka är komplicerat med våra partier är det ju ingenting. Nu vanns valet av en högerextremist som vill både gå ur EU och ändra radikalt i nuvarande system. Samma sak ägde rum i Argentina, en ännu värre extremist på yttersta högerkanten som resonerar som Trump, vill göra Argentina ”stort igen”. Vad menas med det? Falklandskriget den som känner till det eller kommer ihåg hur det slutade när de försökte vara ”stora”. En brutal förlust när dåvarande Thatcher England kväste upproret på några veckor. Englands (GB) vapenmakt är enorm vilket även Hitler fick inse. Englands (Storbritanninen) folk viker inte ner sig så lätt. Detta ö-rike har enorma resurser. Den vinnande politikern i Argentina vill även införa dollarn och försöka minska inflationen som är flera hundra procent, det var också därför han vann en jordskredsseger för att folket lessnat på den tidigare politiken. Röståldern är också satt till 16 år och de flesta unga röstade fram denna högerpopulist. I grunden tror jag inte det kommer förändra mycket. Argentina har också tagit emot många nazister, även under kriget var de välvilligt inställda till nazisterna och planen var att låta nazisterna ta över landet. Det förhindrades i sista stund av främst amerikanarna. Genom ett underrättelsearbete. Som högerinriktade partier (även svenska) vill han återinföra abortförbud efter att det blivit lagligt för endast tre år sedan. Hur det går med det plus allt annat han lovat eller har för avsikt genomföra kanske blir om intet. Han verkar helt huvudlös och ogillas starkt av de som inte röstade på honom. 16-ringarna, vad vet de och vem de röstat fram???

Ser vi krasst på hela situationen den vi har för avsikt genomföra och går till oss själva och EU tror jag inte mycket kommer gå i lås. Kärnkraften som Sverige ska bygga, för att köra våra våra fordon på el, hur länge kommer det dröja och hur långt har man här kommit?

Vad ska människor/länder kriga med när bränslet avser strypas och när eldriften beräknas slå igenom? Det förstår väl var och en att detta bara är ett drömscenario. Ingen kommer lägga ner sin krigsindustri, det är samma sak som att lägga sig platt och låta den som fortfarande använder sig av gamla metoder, de som vi sett i de senaste krigen användas kommer ta över världen.

Vi är bara inne i en första fas än så länge, drömfasen och även om vi försöker förändra verkligheten kommer den ändå inte förändras mycket.

Den starkaste vinner, den som har det kraftigaste krigsmaskineriet. Klimatanpassningen är ingenting för oss i västerländerna. Vill ha det som i Palestina?

Om bara hälften av världens befolkning eller de som nu använder sig av gamla motorer (tvåtaktare) skulle byta ut dessa mot mera moderna skulle det vara enklare börja med det än försöka elektrifiera en hel värld. Det är bara utopi och fantasier vi håller på med.

Vi har passerat ruta ett, hamnat bakom den, målat in oss själva i ett hörn som vi inte kommer komma ur. Vi går bara bakåt i våra strävanden som vi i själva verket tror vi gör framsteg. Vill vi uppnå våra mål måste vi radikalt ändra, ändra i både attityder och de förhållningssätt vi nu har. Hur många vill det?

Det bibliska sättet vinna världen genom att förnedra den andra, muslimer och andra religioner är det det vinnande konceptet vi tror är framgången? Ja inte vet jag, men ser så ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.