Vilket är värsta hotet: Hamas eller klimatet?

Som det nu ser ut och inte minst bland svensk media är det Hamas. Klimathotet det som enlig både Parisavtalet och inte minst FN skulle hota världen har istället i jämförelse en pytteliten organisation blivit det största hotet.

Vi förväntas nu inte minst inom Sverige, alla svenskar vi böjer knä inför Israel och bespottar Hamas. Några egna tankar och funderingar tillåts inte, inte öppet i alla fall. Världsordningen får inte rubbas, den som Amerika fastställt som vi mestadels i de västloga länderna ska åtlyda.

Går vi igen till klimathotet, vilka har orsakat det, är det de fattiga länderna eller de rika om man väljer indela dessa i två grupper. Tar vi folkmorden som sker lite då och då och bland Rohingya är det knappt någon som bryr sig om det. I alla fall inte något land som vi kan betrakta har ett välstånd.

Varför är Israel så viktigt, är det för att de är amerikanarnas allierade och anses båda vara de som starkast skulle leda utvecklingen i världen, den värld som förväntas gå under när vårt klimat starkt påverkats och främst av just dessa länder (även Sverige) som framhåller standarden och välståndet som främst.

Att Israel/judar blev illa åtgångna av främst nazisterna under senaste världskriget ska inte idag vara föremål att vi ska utse dessa till jordens härskare och att de kan bete sig hur de vill.

Hur väl har jorden skötts under kristendomen om vi nu har ett klimathot? Är det inte på just på grund av detta vi spås till undergång om vi fortsätter på inslagen linje.

Blir man behandlad illa ger man igen, om man kan vid första bästa tillfälle. Visst kan man kuva en fiende, försöka ta död på alla och sedan inbilla sig att allt sedan skulle bli lugnt. Att nu Israel gör likt ryssarna, försöker styra FN är näst intill patetiskt. Vi kan fråga om FN längre har någon viktig funktion fylla.

Att Sverige nu styrs av idel ”blekansikten” som i första hand mest värnar om sina egna existenser, de rika vanor som de gärna vill utöka samt även makten ger på sikt inga lösningar varken för landet eller att vi skulle få en fredligare värld.

Sedan att de väljer slå hatet på främst de ”röda” försöka göra detta straffbart att någon väljer den sidan är mer än beklagligt.

Jag föredrar det färglösa och opartiska.

Ser vi nu till allt som israelerna brutalt sönderbombar (går ej jämför med Ukraina) ska sedan hjälporganisationer, länder som ger bistånd bygga upp allt igen? Det måste vara israelerna som ska stå för den kostnaden, inte världens hjälporganisationer. Varför bygga upp landet Gaza igen om inte människor kan bo där. Det är ju så det ser ut, Israel vill härska i hela området, hur kan man då begära det ska bli någon fred här? Det är ju närmast absurt hur olika organisationer tänker och här främst FN. Så har det hållit på ända sedan israelerna satte sin fot här, hur kan man fortfarande tro det skulle gå ena dessa genom en tvåstatslösning. Det har man ju prövat och inte minst när Jimmie Carter var Amerikas president. Det som skulle ses som lovande föll snart samman.

Massakrer av människor är lika vedervärdigt oberoende vem som drabbas eller utför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.