Hur funkar samhället?

Ja inte vet jag, men inkomsterna måste komma från någonstans. De kan knappast droppa ner från himmelen utan att någon form av produktion krävs. En arbetsgivare måste ta intäkterna från någon/något i sin tur. Pensionen på samma vis är inte den också uppbyggd på ett sätt där någon form av produktion varit i grunden. Vi i den rika världen om jag så säger har inrättat våra liv i det system vi nu har. De är oftast de fattiga och utstötta som gör att vi kan leva som vi gör.

Okej, ingen vill väl heller bli tiggare, ha det fattigt och eländigt. Så vad finns att välja mellan? Den som de visste. Saken har ändå börjat komma till sin spets, ska vi fortsätta på den inslagna linje vi haft de senaste 150 åren. Det ekonomiska systemet som främst går ut på börshandel, vill säga det upparbetade kapitalen som oftast kommer från någon form av produktion ska alla leva av. Den som tjänar mest på detta är den som inte arbetar alls. Jag menar då något man utför, en tjänst för någon eller åt sig själv som ger inkomst. Är detta ett rättvist system kan vi undra? I grunden är det ett orättvist system som i grunden också leder till utslagning av människor. Den som inte är nog ”smart” och har insikten leva av andra riskerar duka under.

Finns det något system i världen som vi kan säga, detta är det mest rättvisa? Måste vi inte också böja tänka mer på hur vi behandlar vår jord, hur vi utnyttjar den. Kommer det gå hur länge som helst det som vi anser är det system som inte får rubbas.

Om alla skulle ha någon typ av inkomster skulle knappast fungera. Systemet vi nu byggt KRÄVER att det finns svältande och utarmade människor och inte sällan där tortyr och krig förekommer. Har vi skapat det också, tillkomsten av alla krigen? Ja inte är det omöjligt. För vem vill hamna på den sida där man inte kan leva i lyx eller i en bra välfärd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.