Nollvisionen inom knarket

Jag kommer väl ihåg när Socialdemokraterna satte in en person minns inte vem det var och vad han hette. Vilket år kan vara svårt säga också, men om jag säger någon gång under 90-talet, eller i slutet. Nå hur blev det, minskade dödligheten och/eller knarkhandeln? Nu har en senaste rapport visat att den istället för att minska har drastiskt ökat, både dödlighet och inte minst handeln. Det är resultatet när man stoppar huvudet i sanden och inte kan bedöma vad man håller på med.

Problematiken med knark och droger är inte så enkel som tror eller Socialdemokraterna trodde, i och för sig inget annat parti heller. Möjligtvis kan nuvarande Vänsterparti ha den största förståelsen och varit inne på det går inte straffa bort eller helt förbjuda.

En som blivit drogberoende är ungefär samma sak som att säga vi ska bota eller ta bort alla hjärtinfarkter. Det är lika svårt och omöjligt båda två. Men straffar vi en som fått exempelvis en hjärtinfarkt? Han eller hon ger vi den bästa vård som finns att tillgå. Vad gör man med en knark- eller drogberoende, denne försöker man sätta åt genom ett straff och skulle det bli bättre för den personen. Snarare mycket sämre, mycket sämre om vi tänker denne vill försöka återgå till ett mera normalt liv. Hur ska denne kunna få ett arbete med det denne fått i bakfickan efter avtjänat straff? Det följer med som ett brev på posten och ligger denne ännu mer till last än tidigare.

Det finns länder som försöker avkriminalisera användandet av droger/knark. Tyskland kan vara ett där man kan tillåta ett visst användande av cannabis. Om det är rätt väg att gå kan inte jag säga, men den drog och knarkpolitik vi haft visar sig nu helt värdelös – äntligen kan vi säga.

Det är svårt den linje som nu bedrivits, både av förra regering med fortsättning av den här straffa bort brottsligheten. Sätta alla ”bakom lås och bom”. Hur väl har det svenska ”framträdande samhället” och i det fallet lyckts? Europas största brottslighet när det gäller skjutningar, sprängningar och inte minst är knarket och knarkhandeln det primära i allt.

Ska vi straffa den som sitter på en parkbänk, en försvarslös person där välordnade, välbärgade människor bestämmer vi ska straffa bort eländet, de inte vill se. Bakom gardinen, skynket finns en verklighet som man inte vill se, inte vill ta i eller befatta sig med. Problemet göms undan och på så vis tror man att man är kvitt det.

När vi nu har en regering som skulle ”ta tag i problemen” och som utnämnt sig själv till ha den bästa förmåga styra landet i rätt riktning och regeringar före misslyckats med borde de inte kunna lösa detta också?

Vad jag kan se är nya fängelser lösningen, en fortsättning på den gamla kriminalpolitiken, kanske ännu värre.

Inte bara tågtrafiken är krass och spårat ur, hela svenska samhället verkar spårat ur.

Enligt mitt sätt att se är det inte mera rimligt man försöker få in så många som möjligt i samhället istället för att stänga ute dessa? Har vi fått det jättebra som vi nu har? Ökade och hårdare straff, vart i slutändan kommer det leda?

När dårar får bestämma kommer det svenska samhället bli ännu sämre

Jättedyrt och jätteineffekivt det man hållit på med och kommer fortsätta med, kanske ännu mera.

Svenska folket är det i slutändan som får betala notan som usel politik och usla politiker försatt oss i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.