Den svenska protektionismen

Av , , Bli först att kommentera 2

Vi kan kalla det, det svenska röda facket, vad står de för egentligen? Vi ser nu hur de bojkottar Tesla. Samtidigt som de skriker för klimatomställningen och elektrifieringen. Inte minst under föregående regering. Tillåt mig säga också inte minst Vänsterpartiet är de som står för detta. Inte minst går numera EU-parlamentarikern Jonas Sjöstedt ut med detta. Den svenska protektionismen fader? Jag skulle också vilja fråga vad Vänstern gjort i landet för att skapa jobb? Ser vi historiskt, ingenting. Vad eller hur det relativt nya partiet Miljöpartiet resonerar kan också vara kontroversiellt, men inte som ett gammalt numera Vänsterparti.

Naturligtvis ska i vi ha demokrati och alla får uttrycka sig utan att bli arresterade eller på annat vis bli förföljda, trakasserade och (fysiskt) påhoppade, eller t o m dödade. Det vi nu ser i Sverige sammantaget är inte det Sverige vi är vana se. Den som anser sig vilja ändra i texten här får gärna lämna sin kommentar i detta.

Det är inte så heller jag framhåller Tesla, jag undrar bara hur den svenska fackföreningen tänker? Varför är Norrland så utarmat i jämförelse med landet i övrigt, kan facket här varit bidragande? Stora arbetsplatser med statlig inverkan och påverkan, kan det ha att göra med detta? Kanske norrlänningen får skylla sig delvis själv hur det ser ut? Har norrlänningen för stor tro till att staten ska fixa allt åt oss och därmed övervägande vänsteranhängare (kan vara samtliga i de vi kallar röd/gröna och nu även med C)?

Vad gjorde föregående regering. är detta bra?

Jag tycker inte man ska överdriva i någon riktning, vill säga varken åt vänster eller höger, men fundera kan man visst om allt är bra det sker som skett. Sedan tycker jag det är näst intill fult när man försöker beskylla sina motståndare för något för att själv vinna poäng. Prata istället om vad man har att erbjuda. Inte sant, eller vet vi det redan?

Exempelvis varför blev inflationen plötsligt hög när vi bytte regering? Var det inte så att den redan innan börjat stiga? Sedan kom prischockerna främst för dagligvaruhandeln som fortfarande absolut inte gått ner trots en nu markant fallande inflation. Det finns mycket fundera över hur vi fått som vi har. Men att V skulle vara någon typ av räddare har jag svårt se och att Norrland skulle bli avsevärt bättre med vänsterstyre, om det är det man tror ser jag en smula icke trovärdigt i. Vi vet vad som står i Vänsterns partiprogram, lite av den gamla Marxismen finns fortfarande med. Allt snacket om jämlikhet (mellan könen) jämställdheten och den totala förvandlingen av samhället som i deras ögon skulle bli bättre. Har man inte lyckats på i runda tal under 150 år, hur skulle de nu lyckas med detta?

Tack vare vi ändå har ett samhälle som i stort ändå fungerar med tillväxt och här menar jag med en företagsamhet som ändå skapar jobb. Allt är inte bra, nä men blir det bättre med vänsterstyre?

Sedan kan man undra över Sverigedemokraterna när de alltid klankat ner på SVT, SR och ändå det fria media vi har när nu de blir granskade av TV4 hur det låter: Jag tror mycket i TV4 och deras granskning stämmer. Framförallt ser jag en person, Tobias Andersson (kan vara fler också) som näst intill farlig/opålitlig på det sätt han agerar. Jag går på hans ansiktsuttryck, framförallt allt vad hans ögon uttrycker. Jag tycker det ger ett ”mjölkit” uttryck och speglar falskhet.

Borde Kristersson fundera på det regeringsunderlag han ändå sitter på?