Poliser verkar finnas i överflöd

Av , , Bli först att kommentera 9

Jag menar då när vi ser vilka säkerhetsrutiner man har när det gäller ESC. Skyttar på taken och ett ofantligt säkerhetspådrag. Hur ser det ut när vi ser vardagen i Sverige, i alla bostadsområden där sprängningar och skjutningar sker? Då är det polisbrist, det är i alla fall vad man säger. Fler poliser är det mantrat som basunerats ut under minst ett årtionde nu. Även har höga ljud varit: ”Bura in sätta bakom lås och bom”.

Inte minst den socialdemokratiske ministern då verksam i föregående regering, Anders Ygeman. Hur ser det ut idag? Alla torde vid det här laget sett att alla fängelser är överfulla. Nog måste väl en tanke om det funnits tidigare på det sätt det agerats? Att det nu blivit närmast en överraskning och på det sätt det nu blivit, kan bara betyda en sak. Dåliga regeringar med dåligt förutseende. Samtidigt har man skrikit om fler poliser i tron de själva kunde sitta med armarna i kors och med uteblivet ansvar. De har ju medverkat alla hur vi nu fått som suttit i en regering sedan främst i början av 2000-talet, om inte ännu längre tillbaka. Slappheten och förståelsen hur utvecklingen skulle bli har varit under all kritik. Ingen har varit kapabel till att styra landet, främst under de senare åren.

När det gäller klimatpolitiken och den gröna omställningen verkar de flesta vara överens. Även Vänsterpartiet skulle ingå i detta mantra vi nu fått höra till leda. Vilka är det som ska se till att klimatomställning blir av, om den blir? Inte är det vänsterpartisterna eller någon annan som skriker högt i detta. Det är de företag som skulle se till att den blir av, om den blir? Jag finner det lätt tro att detta som sker skulle vara mer av populistiska tongångar än verkligt skeende och vilka i så fall som skulle bidra.

Nämner vi kärnkraften som varit det största målet för den här regeringen, eller var innan de tillträdde är det som jag sagt tidigare. Inte minst Miljöpartiets naiva hållning hur vi skulle kunna genomföra en kraftig ökning av elförbrukningen samtidigt som man stängde ner kärnkraften (vilket sägs p g a ålder) och samtidigt införa den oerhörda mängden vindkraftverk och som jag nämnde i föregående inlägg hur den nu visar sig vara olönsam. Alltså man skriker om något men samtidigt minskar man ner i säker energiförsörjning och att det nu blivit en dragkamp där ingenting händer alls. Det söm händer att inflationen går ner medan priserna fortfarande skjuter i höjden. Hur hänger det ihop, var finns logiken i det och det man lär ut som ingår där ekonomer och andra inom ekonomi får in utbildning. Litet verkar stämma med det vi ständigt blir matade med med av olika experter.

Jag tycker Sverige är dåligt skött i det fallet och nu pratar det nya EU-partiet Folklistan och där nu Jan Manuel säger sig villig ta över en del i Kriminalvården genom övertagande av fängelser.

Sverige är verkligen på fall när också kriminalvården riskerar privatiseras till förmån för privat ägande och privata aktörer som kommer bli de som kommer sko sig rejält på detta. Men kommer det bli bättre? Frågan är om inte det här också – gängkriminaliteten – kommer utvecklas till någon typ tillväxt. En dålig sådan, skitdålig.

Har S för avsikt vinna nästa val, borde de inte göra sig kvitt den skvadron av Stockholmspolitiker de ändå består av, i kärnan? Magdalena själv verkar vara en ingrodd Stockholmare, främst är det hennes språk/dialekt (ful slang) som knappast går att dölja.

För mig får de sätta troll, skogstroll om de vill, bara jag slipper bli underdånig och till lydande liknande det spektakel vi nu genomgår.

Att ”inbilla” sig S skulle ha något ny politik, mer än den gamla som inte minst är inflationsdrivande har jag svårt se. När folk hamnar efter, ekonomiskt måste bidrag skjutas till. Detta ekorrhjul när det sätts i rullning, har vi inte varit med om det tidigare? Nåväl jag är ingen expert inom något område, men jag har mina aningar, även vissa förutsägelser som inte borde vara sämre än vad vi nu ser och sett.

Går inte Vänsterpartiets politik ut på när andra skapar tillväxt och ekonomiska förutsättningar kan samtidigt V erbjuda generösa reformer och bidrag. Med ett totalt vänsterstyre skulle Sverige kollapsa totalt, det är min slutsats.

Den dåliga skötseln av landet får vi nu betala.