Oppositionen satsar på klimatet

Klimatfrågan verkar vara det enda oppositionen satsar på. Förnybara bränslen och elbilar. Så här säger en bil-vd.

Samtidigt utarmas miljön och här intill ser vi uttagen av fjällnära skog. Det förnybara bränslet och inte bara brist på skog från Ryssland, eller minskningen därifrån kan genom biobränslet och hur det framställs också öka skogsuttagen. Det verkar vara en enda röra alltsammans. Samtidigt varnar högt uppsatta ekonomer att världsekonomin kan komma att bli allt sämre och mycket beroende av den kostnadskrävande omställningen. Vi vanliga konsumenter, medborgare kan få det allt sämre. Samtidigt har Japan börjat med valfångst igen genom ett nytt tillverkat valfångstfartyg. 1986 förbjöds valfångst i större omfattning och den överenskommelse man då kom överens om har Japan gått ur. Jag ser det som att det tyder på bara en sak. Matbrist och som kan komma drabba hela världen hårt och varför Japan nu börjar med valfångst igen. Det ser mörkt ut i världen just nu och ännu värre kan det bli.

Att skogsägare som äger sin skog måste få göra vad den vill med den, avverka för att tjäna pangar är inte så konstigt. Att lösa in hela detta område som räknas till fjällnära skog är naturligtvis mycket kostsamt.

Att inte heller föregående regering gjorde nuvarande situation bättre än den vi nu ser och anar ger också ett dåligt betyg till dessa. Vad det blir av alltsammans vet knappt ingen.

Samtidigt satsar Umeå på en ny s k ”lågprisbutik”, Dollar. Samtidigt vill de också kalla sig Miljöstaden, men vad är Dollar egentligen? Är inte mesta delen sånt som är skadligt för miljön som säljs? Kemikalier av alla sorter och sånt vi borde minska ner i totalt. Jag finner ingen logik i det här och av de styrande i Umeå S+MP (även M). De verkar tiga, tacka ta emot. Utveckling utan direkt någon tanke på miljö- och klimat som man sägs vurma för. Falskheten lyser igenom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.