Extremhögern tar över i EU?

Av , , Bli först att kommentera 6

Jag har valt och kalla den höger som befaras ta över i EU-parlamentet för extrem. Där skulle ingå svenska Sd, Marine Le Pans parti Frankrike och Italiens Giorgia Meloni. Den sistnämnda vill införa det styrelseskick som fanns under Mussolini. Delvis eller att hon inte har något emot den som nu tycker de s k ”fascisterna” skulle återuppstå.

Det är vad projektet EU ser ut att bli, det som skulle bli motsatsen. De svenska partierna, utom SD trycker för hårt på klimatet och tror det är lösningen som ska ge folket en bättre framtid. Jag skulle säga motsatsen, har vi det inte för bra, är det inte det som är problemet?

Det skiljer närmast ljusår bara sedan jag växte upp fram till nu. De resurser vi nu ser som de flesta (unga) vill ha går i fel riktning. Bara ett fåtal kommer klara detta, resten blir någon typ utanförställda och vad händer här? Ser vi inte redan många som måste tas om hand och varför inte i de omtalade SIS-hemmen.

Jag ser inga debatter som nu handlar om EU och dess val. Det står mig upp i halsen och se den näst intill falskhet som präglar. Jag menar främst alla som bara har klimatet som kärnfråga.

Vi hade en gång ett klimatsmart samhälle och främst understödda av dåvarande Bondeförbundet, numera Centern. Dåtidens politik ville ha ett annat samhälle, majoriteten som då styrde och vad fick vi om vi ser till vilka problem vi nu har.

Samtidigt kan man undra då man säger vi måste satsa på klimatet, men inte är beredda det får kosta något. Nej allt som sker ska vara vinstdrivande. Då undrar jag, vad är viktigare, klimatet eller vinsterna? Att vi ska köpa elbilar är bara att skrapa på ytan. Vill vi det ska hända något radikalt måste hela samhället vara beredda på en förändring. Men det vill man ju inte. Så vad kommer ske, kommer problemen försvinna de som vi nu är ute efter försöka lösa? Knappast, inte med den låtsaspolitik som vi nu ser. Ser vi inte oftast, det är politikerna och dess folk som är mest intressanta, hur de kan besitta platserna med oftast välbetalda arbeten om vi kan kalla det det, arbeten?

Skulle vi göra en riktig ”omställning” får vi naturligtvis offra något, men det vill man ju inte. Så är det mycket tro i vad som sägs?

Besitta Mars och andra grejer som definitivt inte hör till våra vardagsproblem lösa verkar vara mer intressant.

Kanske kommer mänskligheten gå under om det fortsätter?

Vi kan också fråga tycker jag hur Ungern fortfarande är kvar i EU med sin kontroversiellitet. Sverige verkar alltför hariga inför EU och varför inte speciellt Socialdemokraterna (Liberaler mest inställsamma) som har en ny Gud här. Jag tror vi måste tänka mer på Sverige, vad som passar här bäst, inte vad EU anser. Jag kan till viss del hålla med SD här. Var lite motstridig och tro inte bara gott om EU.