Klimatomställningen, ett vänsterprojekt?

Av , , Bli först att kommentera 9

Allt är inte vettigt i den politik vi sett och främst gäller det här i Sverige och med alla idéer och försök ändra i drivningen av olika fordon. Nu blir man tvingade ”skjuta sönder” gasdrivna fordon för att de kan explodera av sig självt.

Vad händer med vätgasen, de ”stora projekten” som här planeras? Jag är inte så insatt i just det här, men är inte vätgasen minst lika farlig och risken för explosioner minst lika farlig här?

Som jag tidigare nämnt tror jag det krävs mer för att förändra samhället om vi nu vill det. Vi kan fråga oss hur såg det ut tidigare när vi hade vedeldning, sedan olja och slutligen gick över till kärnkraft som energikälla. Ska vi ha fortsatt försörjning av energi och till och med öka den upptill 3 ggr hur ska vi klara det med sol och vind?

Det är inte någon fråga jag har för avsikt lösa, men är det inte lite för optimistiskt när vi tror vi kan lösa energiförsörjningen utan kärnkraft?

Vad kostar allting nu med närmast allt experimeterande som skett, är det inte det som sker eller skett? Vilka lösningar som hittills presenterats inom ”den gröna omställningen” har vi kunnat fastställa som pålitliga och säkra?

Det vi sett är att försöka förändra samhället på ett vis, medan det på andra viset fortsätter i ännu ”värre” riktning.

Samtidigt flaggar vänstersidan också för tågen (även jag tidigare gjort) men när flyget är både billigare och snabbare vad väljer man då? Samtidigt och det håller jag med om, när inte det går boka en (1) biljett för hela resan, låt säga till Frankrike eller Tyskland vad har tågen komma med då när en flygresa exempelvis till Mallorca kan bokas hemma vid datorn.

Drömmen om tågen speciellt för långa resor och här utomlands väljer människor bort. Det är på tok för krångligt och om än det kan bli så att en tågresa kan bokas i sin helhet genom flera länder på en och samma biljett tror jag inte det kommer hjälpa mycket. Flyget torde vara helt överlägset i de flesta avseenden. Batteridriften torde vi kunna glömma, i vilket fall för längre flygningar.

Vi kan gott konstatera att vänstern är i uppförsbacke till förmån för högern. Är det inte på det viset?

Sverige var tidigare mer självförsörjande och speciellt innan vi gick med EU. Visst har vi fått en större marknad, men är det inte det som är själva problemet?

Jag vet inte vad jag ska tro.

Back to basic