Leva i fredstid och inte – stora skillnader

Krig är ett elände samt katastrofer av olika slag. Men finns det ändå något gott med krig och har inte världen sett ut på det viset, kanske sedan begynnelsen? Vad kommer hända om krigen och andra eländen vi har tar slut, kommer mänskligheten bli lyckliga då?

Vi ser redan hur olika vanarter och förändringar människor vill ha implementerade. Det är jag som tycker så och även andra (förhoppningsvis) som har någorlunda liknande åsikter. Jag tycker i grunden människan ska få vara i det tillstånd man föds i. Okej att vi hjälper de som föds med olika sjukdomar kan vara, men att sedan sträva efter olika förändringar kan vara fel. Förändringar i utseende och kroppar. ”Vågen” av just detta tycker jag mindre om. Okej, då kanske jag låter lite gammeldags, men kan inte det vara okej också att vi tycker olika?

Det kan vara just detta jag inte gillar. Jag behöver inte ha rätt, men jag anser något blivit fel här.

Hur lyckat var det när föregående regering skulle driva igenom feminismen i den regering som då fanns, vad blev resultatet i detta? Minskade kvinnomisshandeln exempelvis? Inte vad jag känner till och nu ser vi hur utvecklingen blivit. Att lägga band på sig i olika avseenden har näst intill blivit något förbjudet, man ska få vara som är. Okej här också, men när det övergår från tanke till handling då kan det inte vara roligt för någon längre.

Vi ser hur världen utvecklats, framförallt nöjesbranschen. Ja jag menar inte att folk inte ska få ha roligt, tycker själv det är ganska, eller t om mycket kul med lite humor. Igår kväll satt jag och tittade på Falkenbergsrevyn. Jättekul och vad duktiga de är. Men lite överlag vad har nöjesbranschen blivit och främst alla som tjänar multum med pengar men kan även anses som något i förfall för vår livsåskådning.

Ja nu har vi bytt regering och jag tycker faktiskt just de här förhållandena blivit bättre. Nu pratar man mest om att hjälpa Ukraina och det tycker jag är bra. Hur det sedan blir med alla övriga problem återstår att se, men det viktigaste just nu är att trycka tillbaka ryssen. Vi vill väl fortfarande ha vår demokrati kvar? Många eller de som hyllar Putin vet de egentligen vad de gör? Jag menar ett ryskt styre som skulle få fotfäste och här menat över Europa skulle vara förödande för oss alla. Minns hur det såg ut i de gamla öststaterna innan de upplöstes. Visst har Europa blivit bättre sedan dess, men absolut inte något vi tror skulle vara riskfritt om vi tänker på den utveckling som kan ske.

Måste det inte vara en viss typ av balans i allt vi företar oss. Att inte överdrifter sker i någon riktning.

2 kommentarer

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Det känns inte sannolikt, men man kanske inte ska säga aldrig. Börjar man använda kärnvapen är det väl gonatt med de flesta av oss. Det får vi ändå hoppas på inte sker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.