Förbränningsmotorn, långt ifrån död

Pratet om att allting ska drivas med el verkar falla ihop rejält. Främst från vänster har detta drivits fram utan någon som helt kunskap i ämnet. Jag menar huvudsaken det inte låter- eller något kommer ut från avgasröret tycker man saken är biff.

Likadant har tongångarna från Volvo varit, bort med förbränningsmotorn och in med el. Det visar sig nu att många blivit direkt lurade (ja är man dum och tror på vänstersidan så) köpa elbilar och kan vara helt nya på marknaden. Betalat dyra pengar som nu samma märken och modeller kan gått ner hundratusentals kronor. Bl a Volvo har nu tagit fasta på detta.

Att det sedan skulle bli billigare för konsumenten köra tror jag knappast vi kan räkna med. Det s k e-bränslet sägs komma ligga på minst 30 kr/L. Jag vet inte det spekuleras bara i allt möjligt. En sak verkar dock säker, den rena elbilen fick fäste snabbt och lika snabbt verkar den dala.

Men visst, utvecklingen har inte stannat av, den erbjuder nu olika lösningar och inte bara en som tidigare varit.

En kommentar

  1. kenth

    Om elpriset är lågt en månad? Om elpriset är högt en månad? Många med ELbilar syns tanka vid stormarknader inte hemmavid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.