DN:s misslyckade kupp

Först lyckades de kuppa bort Socialdemokraterna och då med dåvarande redaktören eller den ansvarige för tidningen DN. Det gjorde att dåvarande Reinfeldt M och den regeringen kunde ta över 2006. Glädjefnatten var tydlig hur de nu kunde ta över Sveriges makt och inte minst bland Centerpartisterna och Maud Olofsson. Likadant var det bland Kristdemokraterna tätt åtföljda av nuvarande L, eller Folkpartiet som de då hette.

Var fanns då det som vi nu har som en central fråga, överskuggande allt annat om inte klimatet. Då handlade det mest om skatter, sänkt skatt för de som tjänar mest eller har de bästa inkomsterna och förmögenheterna. Det var Socialdemokraternas fel att vi nu fått det som vi har, resonerades då, ja även nu. Och sedan var det Arbetslinjen, folk ville inte längre arbeta ansågs det som. Här kan frågetecken ställas, vilka hade arbetat och fått landet lyfta från fattigdom till rikedom?

I vilket fall var den svenska tidningen DN något av ledande i den journalistik den utövade. Framförallt verkade dåvarande Folkpartiet var de gladaste och här i SVT blev en fröken vid namn Hamilton dess chef. Allting lades om i utbudet av program och det dominerande var från utgångspunkt från Reinfeldts regering och som sagt inte att förglömma DN.

Nåväl tiden och gick och om vi hoppar fram till dagens, hur låter nu bland DN.s tidigare sympatisörer om vi ser till hur väl de då lyckades förändra i människors syn hur Sverige skulle se ut. Bort med sossarna och allt skulle bli till det bättre. Riktigt så blev det kanske inte. eller…

Samtidigt la DN något av grunden för Sverigedemokraterna och att de kunde öka. Nu började en viss nervositet sprida sig inom tidningen, vad hade de ställt till med.

”För sent skall syndar´n vakna”. Vi vet alla, eller åtminstone jag tror att den tidigare dominansen inom journalistik, tidningar, böcker och här inte minst Bonniers kunde vara något i både DN.s smak och varför inte nuvarande Liberalernas. Hur började nu det tidigare så eftertraktade TV4 agera när de lade fram granskningen av Sverigedemokraterna, även de som tidigare kunde hyllat TV4 se saken?

Tydligen började DN och dess maktstruktur tveka och fundera i vad de hade gjort och medverkat till. Att Sverigedemokraterna nått en maktposition inom svensk politik. I motsats till vad de egentligen velat. Att puffa bort sossarna kom istället Sverigedemokraterna in bilden och hade det blivit bättre nu? Nu måste stora släggan till.

TV4 drivs kommersiellt och härav torde ha helt andra syften, både i information och läggning än den gamla ”svensk tv:n”. Trots dess popularitet med frilansjournalister och andra välbetalda anställda i olika program och även här själva nyhetsprogrammen blev det ändå för magstarkt för DN. De var ju ändå dessa som dragit igång alltihop och det blivit som det utvecklats.

Plötsligt blev Sverigedemokraterna jättesura när de blev granskade och samtidigt är de ju med i nuvarande regering, fast inga direkta poster som gör att de kan bli ansvariga i den direkta politiken som här formas. Slutklämmen blir att även regeringen den nu kallad Tidöregeringen blev skakig. Främst är det Liberalerna med redan har lågt stöd som blev riktigt nervösa. Det var eller ”låtsas” vara ett parti, inte direkt för fattiga, men vill (försöka) hålla en profil som få människor tro de skulle stå upp för jämlikhet och rättvisa. Liberalerna är mera en direkt bluff.

Om detta är sant eller ej, vågar jag inte svara på, men det är i vilket fall min åsikt och vad jag tror.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.