Ny klimatlag röstades igenom i EU igår

Naturrestaureringslag är väl närmast vad den skulle heta. Det var Österrike och dess miljöminister som gick direkt i motsatt riktning än vad dess regering där hon själv sitter som röstade för och fick en avgörande röst om att lagen antas. Regeringskris sägs ha utbrutit i Österrike efter detta.

Jag har inte något emot man skulle värna om miljö och även klimatet om vi kan påverka (?). Samtidigt frågar jag mig hur folk tänker nu som reser till de varma länderna om vi håller oss till Europa. Vi vet att den kände gurun som skulle företrätt vetenskapen hur vi bör äta för att må gott och gett ut både böcker och varit med i många TV-program där hans metod heter 5:2 diet. Har nu för ca: en vecka hittats död i Grekland och det rapporteras att han dött av värmeslag. De vet inte direkt, det enda jag kan säga att han kan ha lidit av någon typ i defekt i hjärnan. Efter att ha tittat på en del av hans program i TV märker man hur han har ett direkt talfel. Att uppmana andra leva efter hans koncept men själv utsätta sig för direkt fara anser jag beror på bristande omdöme. Med tiden tyckte jag hans program gick till överdrifter hur vi beräknades äta och leva och därmed skulle ett bättre liv vänta. Det är min teori och hypotes om honom och varför han dog.

Går vi till andra rapportering om värme är det främst Grekland och svenskar som där begivit sig. Man kan här undra hur man tagit sig hit, genom att gå, ro och åka båt? Är det inte genom flyget och det som skulle sprida ut stora mängder CO2. Samtidigt säger man vi ska ändra i klimatet där nu värmen stiger oroväckande genom att minska utsläppen. Hur tänker man här, svenskarna och alla som flaggar för detta men samtidigt betalar för att resa utomlands för att slippa Sverige?

Själv är jag jättenöjd över klimatet och här jag bor. Svalt, ibland varmt men inte något överhängande som skulle göra att livet hotas. Vad mer skulle vi göra här om jag håller mig till Lappland och de delar av Sverige som redan har låga utsläpp. Varför skulle vi här, vi alla som lever s k ”klimatsmart” bli straffade för något som inte existerar enligt den EU-lag som nu drivits igenom? Kan hända de enorma kalhyggena?

Det måste vara ett direkt hån mot tidigare generationer hur de levde, försökte klara livsuppehället och genom den nya lagen säger vi ska utplåna det som varit genom att återställa. Återställa vad då, utdikade marker som folk gjorde med bara händerna för en överlevnad. Jag tycker det är skamligt om vi vet vilka som förstört naturen och inte kan det vara tidigare generationer som levat.

Sedan kan vi undra när det sägs att havsvattennivåerna skulle drastiskt stiga samtidigt som våra landbaserade ytor ska vattendränkas i större utsträckning. Vet man man vad här pratar om?

Att den nya, för mig kallad den nya klimatanpassade lagen som ser till hur Europa (EU) kan se ut men tar liten hänsyn till oss häruppe, omkringliggande länder och Norden i stort.

Samtidigt kan jag undra då V och MP går emot avtalet om att Amerika ska får mer områden, platser till förfogande installera sig på. Vill man komma under ryskt beskydd istället då vi ser hur ryssarna och Putin beter sig? Man (V+MP) flaggar för kärnvapenfritt och med det låter man ryssarna ha övertaget. I deras världar skulle vi inte ha något motstånd, ett starkt försvar som ser till vi kan leva i fred i demokrati. Det är min spontana reaktion.

Sedan har jag inte inblick i allt som sker, men jag förhåller mig till Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och vad han anser. Norge fick kämpa i senaste kriget och är nog inte villiga släppa någon ”jävel över bron”.

Ska vi lägga oss platt, det som jag anser MP och Vänstern skulle mena? Hur ser det ut i Kina och med deras regim som slår ett slag för ryssarna och Putin och välkomnar honom som en hjälte?

Jag håller helt med Ursula von der Leyen, Ryssland och Putin måste till varje pris bekämpas. Sedan kan vi börja ägna oss åt oss hur vi antar olika lagar som ska göra att vi kan leva bättre. Vi närmast gör en björntjänst för Putin, kommunisterna och Kina med det sätt det svenska V och MP och andra syskonorganisationer främst inom Europa agerar.

Under föregående regering hade man för stor tilltro till främst kineserna när man lät bygga ut vindkraften helt okontrollerad och just kineserna fick för stort inflytande här. Vi ser nu stora parker som går under benämning konkurs hur de söker nyemmisioner. Tror man Kina skulle göra gott av snällhet?

V och MP verkar inte tänka helt klart här.

Vi kan knappast bortse från verkligheten att vi ligger i krig med ryssen, kanske inte direkt, men indirekt.

Ryssen måste nedkämpas till varje pris.

11 kommentarer

  1. brorson

    Sverige har haft en istid. Vart tog de enorma vattenmängdena vägen, när isen smälte? Det blev enorma våtmarker. De ska nu återställas. Det har en majoritet av central- och sydeuropéer, vars länder inte haft någon istid, bestämt. EU följer inte sin egen subsidiaritetsprincip, som säger att beslut ska tas på lägsta effektiva nivå.

    • Mique

      En mycket liten del av smältvattnet från inlandsisarna bildade sjöar, vattendrag och våtmarker i norra Europa. Framförallt rann smältvattnet från inlandsisarna tillbaka i världshaven, vars nivå för tjugotusen år sedan, låg hundratjugo meter under dagens nivå. Beringssund var torrlagt och den tidens migranter kunde landvägen, från norra Asien, befolka Nord- och Syd-amerika ner till Eldslandet i södra Patagonien. Den tidens Europeer kunde landvägen emigrera till de brittiska öarna och Norges västkust. Från öster kom finsk-urgiska folkgrupper och befolkade Finland och Estland. Samerna i norra Skandinavien anammade mycket från de finsk-urgiska språken.

  2. brorson

    Detta var en diskussion om länsstyrelserna, om de behövs, och i anslutning till den diskussion en diskussion om politiska beslutsnivåer för att uppfylla EU:s subsidiaritetsprincip. Och beslutet på EU-nivån om våtmarker som exempel på att EU, som har tagits över av klimatdårarna, inte följer sin egen subsidiaritetsprincip. Högsta ”lägsta effektiva nivå” i det fallet torde vara Naturvårdsverket eller den berörda kommunen. Om de svenska våtmarkerna ska återställas, som de var under förindustriell tid, kommer större delen av Sveriges nuvarande livsmedelsproduktion att gå förlorad. Vi som kan vår svenska lokalhistoria känner till de omfattande utdikningarna under den tidig industriell tid. Och vilka konsekvenser det fått. För det mesta bra, men i några fall dåliga. Klimatlobbyn i Bryssel är inte rätt nivå för att avgöra detta. Det är ju dessutom rena vansinnet att sänka grundvattnet i de utdikade markerna genom att riva de dammar, som anlades i samband med utdikningarna för att vattendragen ska ”återställas”, vilket svenska länsstyrelser har bestämt på order från Bryssel. Man kan inte återställa våtmarker genom att förvandla högavkastande åkermark till halvöknar. Dessutom går småskalig elproduktion, som behövs för att klara efterfråge-topparna, förlorad. Är det bra för klimatet? Klimathuliganerna är så okunniga, så att de t.o.m. motarbetar sina egna mål.

    • Mique

      Och jag rättade dig i din okunnighet, angående vart smältvattnet från den senaste istiden tog vägen och orsaken till hur våtmarker bildades. Du får allt läsa på lite ”Brorson” och då menar jag inte ”pseudovetenskap” eller ”falsk fakta”, innan du kommer med dina fjolliga kommentarer!

      • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

        Jag (inläggsförfattare) kan bara konstatera jag gjorde en blogg i detta, de torrlagda haven när folk kunde vandra torrskodda mellan länder. Jag instämmer i vad du skriver Mique.

        • Mique

          Tack ”edor”! Roligt att du är påläst och har någorlunda med kunskap, sunt förnuft och medvetenhet.

          • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

            Det gick ett program på TV som jag tog del av. Därav denna kunskap.

        • brorson

          Jag har ingenstans skrivit att allt smältvatten från inlandsisen blev kvar i de svenska markerna.

          • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

            Jag vet inte vad du pratar om, eller vart riktar du kommentaren?

          • Mique

            Tjena ”Brorson”! Jag svarade på din fråga, ”vart tog de enorma vattenmängderna vägen, när isen smälte?”.

          • brorson

            Diskussionen handlade om de svenska våtmarkernas utbredning efter istiden till och med slutet av den förindustriella tiden, före de omfattande utdikningarna under början av den industriella tiden och även före densamma. Du vill diskutera något annat, och det får du väl göra, men försök inte spela besserwisser. Det har du inte kunskap nog för att klara av. Upplysningsvis kan jag meddela att det bildades ändmoräner på flera ställen, vilka hindrade flodernas utlopp, som de varit före istiden. Det jag skrev var dessutom inte någon avhandling om det svenska landskapets förändringar utan ett exempel på hur fel det kan bli, när beslut som bör tas på lägre nivå, tas på EU-nivån. När EU bryter mot sin egen subsidiaritetsprincip. När beslut som rätteligen borde tas i Vilhelmina, tas i Umeå – eller ännu värre: i Bryssel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.