Israel försatt sig i en svår situation

Av , , Bli först att kommentera 11

Landet som de ”berövat” eller tillkännagavs efter kriget är naturligtvis ett getingbo med de omkringliggande länderna och det starka islam. Netanyahu har försatt landet i en ännu svårare situation än vad det tidigare var genom sitt försök utplåna Hamas vilket knappast kommer gå. Snarare är det så att de kommer stärkas, få fler med sig. Det är dumdristigt tro att de ska utplåna något och går vi tillbaka vad israeler och andra som fick utstå under de förfärliga nazisterna ser vi ändå att det inte gick som deras avsikter var, att utplåna vissa.

Att nu israelerna försöker sig på samma sak mot Hamas genom brutala bombningar som mestadels civila drabbas av är oerhört tragiskt. En framräckt räckt hand och ett tal om försoning skulle vara närmare en lösning på konflikten, istället för att ta på sig härskartröjan som ställt till alla problem under åren. Det är ingen bra väg israelerna och främst av dumdristige Netanyahu försöker sig på.

Det som väntar kan vara ett storkrig i området och det är otaligt många islamister, långt fler än den israeliska befolkningen. Vill Netanyahu, som han tror och har för avsikt utplåna alla kommer det knappast gå. Det är en farlig väg Netanyahu är inne på. Han sätter sitt eget folk i stora risker och någon egentlig fred är bortom allt annat som han håller på.

Visst kan de ha Amerika i ryggen, men vill Amerika dras in i ett storkrig? Jag tror knappast det och främst sedan de misslyckats med invaderingen av främst Irak som har har lett till hur vi nu fått och främst med alla flyktingströmmar. Det är snarare mer oordning i världen nu än tidigare när det i vilket fall fanns ledare som ogillades främst av amerikanarna men höll ordning i det egna landet. Värre kaos än vad vi nu fått har vi sällan skådat.

Hur blir vid byte av president i Amerika? Ingen torde riktigt veta vad som då blir.

Ebba Bush och den svenska regeringens inställning till kriget i Gaza är lika dumdristiga tankar som vad Netanyahu går efter. Att alla kristna skulle gå under flagget, det rättvisas väg måste vara en förlegad tanke. Vad har det hittills lett till? Respekt för andra människor, religioner (till viss gräns) måste vara en väg till fredliga lösningar. Det som nu sker är och blir en rejäl upptrappning.

Nazismen måste ändå vara det värsta som hänt under modern tid. Tiden efter Romarriket.

Hur kan någon ens tänka i dessa banor, ha sympatier för nazismen???

Att ryssarna nu beter sig som nazister är mycket oroväckande, dessutom har svenska sympatisörer. Både (VK)-blogg- och i övrigt nätsympatisörer.

Här kan Jonas Sjöstedt ha en viss poäng