Vilka framsteg har människan gjort tack vare Einstein?

Av , , 2 kommentarer 4

Tar vi den berömda relativitetsteorin – formeln, E=mc² – när går den använda i vår jordiska tillvaro? Vad jag förstår kan den komma till nytta vid kärnsprängningar och att hantera kärnkraft och kärnklyvning med dess enorma krafter. Det var i vilket fall Einstein som bidrog till hur vi fått inom kärnkraft och atombomben. Var det inte?

Tar vi ljusets hastighet i vakuum=tyngdlöshet skulle ljuset färdas 299 792 458 m/s. (avr. 300 000 000 m/s) och lika med CxC blir det otroliga siffror vi får fram. Massan=m oavsett, väger den ingenting i tyngdlöshet. Tar vi en person på jorden väger denne 6 ggr mindre på månen där av uttrycket massa, inte vikt. Allting är relativt som teorin säger.

(x= vikten på jorden. 6=konstant. y= vikten på månen. Formel: x/6=y)

I vilken form skulle E då motsvara om m=0?

Kan någon svara på detta som bringar klarhet för mig vore det bra.

Det konstiga som jag ser, en sån enkel sak som att förstå CO2 och/eller inte tagit denna i beräkning långt tidigare kan vara en gåta. Jag menar vad fick Einsteins sitt nobelpris ifrån och vad ansågs då som framsteg. Är det inte det värsta människan skådat genom alla tider som gör vår levnad ytterst osäker och framförallt när den kommer i orätta händer. Är det det vi kallar framsteg?