Allsång med svansen

Igår tisdag och dags för sommarens första allsång på Skansen. Jag tycker programmet har fått en sämre kvalité, eller kan det vara jag som har fått större krav?

Samma sak med fotbolls-EM som visas kort sagt i varje kanal. Om nu klimatet är så viktigt, varför är fotbolls-EM ännu viktigare, det är den uppfattning jag får. Det är nästan likadant med allt möjligt. Att behålla allt som tidigare kunde anses viktigt, viktiga nöjen och att roa sig. Då faller lätt den klimatomställning som i annat fall vi ska åtlyda.

Vi ser hur det är fisket och fisken i våra svenska älvar om vi tar det. Laxen främst som vandrar mellan älvarna och till havet. Råneå älv, Norrbotten här har man infört fiskeförbud för att försöka rädda den lax som återstår. Gör man inte något kan den försvinna helt inom 10 år. Man säger det är bristen på mat som är huvudproblemet. Den allt mer sällsynta sillen/strömmingen som dammsugits och här från det enorma trålfisket. Först ska fångsterna malas ner, sedan ska det främst gå till fiskfoder till olika fiskodlingar.

När föregående regering som satt här under de åtta åren och som sa sig värna om djur och natur verkar det nu blivit ännu sämre. Framfarten inom den ”gröna omställningen” verkar gjort allting sämre. Jag vet inte vad jag ska tro beträffande kärnkraft och om den går ersätta med vind och sol? Den situation vi ställt oss inför visar att endast uranet är den källa som endast är trovärdig ge säker och fast energi.

Det lustiga i kråksången är just de partier som sägs vilja vara gröna och samtidigt vill avveckla kärnkraften är det dessa som nu direkt tvingar fram kärnkraften om vi tänker oss den dubblering (minst) av strömtillgången som ska ske. Allt enligt EU:s direktiv. Hur kommer det se ut i Europa, EU som helhet?

Samtidigt skriker främst Miljöpartiet och Vänstern om att inga kärnvapen till Sverige och det sedan vi gick med i Nato. Hur har vänsterstyret sett ut i Sverige och har de inte alltid varit emot utvecklingen men skriker högst när det gäller reformer till folket. De vill både äta kakan och ha den kvar. Den ekvationen håller inte.

Och hur ser det ut i världen, kort sagt alla länder har både kärnkraft och utvecklade atombomber. I vilket fall länder som kan anses vara farliga för en bibehållen fred. Får dessa för mycket i övertag är det minst lika farligt. Jag tror det har ingen större betydelse om vi tar in kärnvapen i Sverige. Skulle ett kärnvapenkrig komma till stånd, blir vi bortblåsta ändå. Kanske minst halva jordens befolkning.

Att gå tillbaka till Stenåldern känns inte heller som något positivt.

(16 svenska älvar sägs vara hotade ungefärligt som Råneå)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.