Almedalsveckan

Av , , Bli först att kommentera 5

Det skulle vara sista dagen igår. Jag har inte följt med allting som sagts, utan bra sett snuttar. Det är ändå ingenting som kommer påverka sittande regering trots att många frambringar sina önskemål och vad de eventuellt skulle vilja.

Samma sak med alla ständiga opinionsundersökningar, till vilken nytta är dessa då det ändå inte går göra så mycket i den regering som nu sitter. Olika glädjekalkyler och nedbringande fakta man försöker sig på som än den ena gången säger si den andra så.

Det enda jag riktigt reagerade mot var när Ebba B (KD) säger vi måste åtfölja de kristna värderingarna. Jag tycker det är samma sak som när exempelvis Iran säger folket ska åtlyda deras. Har vi inte ett sekulärt samhälle i Sverige där vara och en får tro det den vill, eller inte alls? Jag tycker hon beter sig dumt och jag anser hon eller varken KD fyller rollen med ett sekulärt samhälle. Dessutom tycker jag inte den kristna tron, det kristna budskapet är bra rakt av. Mord, förföljelse och annat liknande har vi ju inte ändå något som ska ingå vårt samhälle, oavsett vem som styr landet.

Sedan sa hon också hon vill bryta överskottsmålet genom att låna upp pengar bl a till infrastrukturen (även kärnkraften). Samtidigt undrar man vad den här regeringen avser om skatterna, om de som vanligt är när Moderater håller i taktpinnen de tänker genomföra kraftiga skattelättnader för främst höginkomsttagare?

Samtidigt vekar inte Miljöpartiet inge något större förtroende med sitt utspel till skogsägarna att de kan få låna upp pengar istället för avverka. Vem vill sätta sig i skuld om man har eget kapital man kan få ut pengar för? Det måste vara ett av de dummaste förslagen någonsin. Dessutom när MP pratar vill man ha mera biobränsle som kommer just från skogen, även vill man ha batteritillverkning och vad kommer detta material ifrån om inte just gruvor, vilket det inte heller man vill ha. Miljöpartiet är nog körda om de fortsätter hålla på som de gör och hur ska de kunna sitta i en regering eventuellt styrd av S?

Man får mer och mer den uppfattning att det endast är svenska storstadsväljare som om några skulle tro på MP:s fantasier.

Men något parti med epitet, kristet vill jag inte heller ha.

Sedan att den svenska skolan är körd i botten främst med början när den förra Alliansregeringen med just då Folkpartiet, nu L satt vi makten vill de nu införa någon typ av kontrakt som i England (GB). Den slöe och tröttkörde Johan Pehrson bör snarast lämna scenen.