Klimatmålet bleknar inför OS (nyinsatt inslag längst ner)

Av , , Bli först att kommentera 9

Vad pratar man nu om, om inte OS. Frankrike har inte ens en fungerande regering, ingen officiellt vald i alla fall. Ändå satsar man oerhörda summor på att genomdriva OS. Världens smutsigaste flod som rinner rakt genom Paris, Seine. Där ska man ha både simtävlingar och båttävlingar. Om det är världens smutsigaste kanske är att ta i, men jag skulle inte vilja se de svenska vattendragen ens upp till 1 % så smutsiga och speciellt här i norr där man kan dricka vattnet i det flesta åar och andra vattendrag.

Det storartade Parisavtalet bleknar ganska lätt i jämförelse med OS och det engagemang det kräver. Hur mycket koldioxid sprids här inberäknat alla resor och främst här med flyg både tävlande och inte minst alla åskådare som hit åker för att se spektaklet.

Är det någon gång OS varit så ointressant är det nu, det är i vilket fall hur jag upplever. Betänker vi hur många människor som dagligen dör och här främst i det onödiga krig som pågår kan man inte blunda för det, om man inte stödjer OS.

Det har blivit ett jävla skitspel rent ut sagt. Och hur mycket värt är en medalj när inte hela världen får tävla? Så har det blivit med all sport, det tidigare främsta landet får inte tävla längre.

På det hela taget ser jag OS som ganska värdelöst.

Nyinsatt: Varg i V-mina