Romarrikets uppgång och fall

Av , , 11 kommentarer 4

Varför tar jag upp det nu? Jag tycker det är en intressant jämförelse hur det nu kan se ut i Israel-Palestina konflikten. Jag vill gärna jämföra israels krigare, israels krigsmakt med de gamla romarna. Jag är inte någon historiker i sig men lite tror jag mig veta i vad romarna gjorde. De var inte alltid så vänliga och snälla, utan kunde vara rejält brutala, ja t o m direkta mördare där hundratusentals fick sätta livet till och inte minst här genom tortyr för att avskräcka.

Vill du läsa lite mer om romarriket kan du göra det här. 

Nu säger Turkiets ledare Erdogan att han inte längre tvekar om det fortsätter från Israels sida, att han kan ockupera Israel. Han är en stark vän av både Hamas och Hizbollah. Att Turkiet var en av dåtidens fästen under romarriket och nuvarande Istanbul kanske inte man ska glömma. Samtidigt är Turkiet medlemmar i Nato och här kan situationen bli svår för alla andra medlemmar hur de ställer sig. Inte minst nu Sverige som också blivit medlem. Samtidigt har vi en regering som är stark Israelvänlig och det kom till en lag beträffande antisemitism att om någon yppar något detta som kan tolkas som antisemitiskt kan straffas med fängelse upptill flera år. Jag tolkar det som något av ett diktaturdrag. Tycka måste man väl ändå få göra? Det kristna partiet KD med hjälp av SD och hela nuvarande regering tycker jag gått för långt i detta ställningstagande. Tänk på att nu är vi medlemmar i Nato och här kan en uppenbar konflikt uppstå då man så starkt tar parti för Israel.

Ebba Busch anser jag olämplig sitta i en regering där hon inte tar sitt ansvar. Mera uppvisar hon ett omoget ledarskap och sätter hela Sverige och svenska folket i en dålig sits.

Ebba Busch olämplig ha regeringsinnehav