Skitbra – eller dåligt?

Liksom OS i Paris försöker man på alla sätt dölja det smutsiga och den dåliga miljön runt omkring själva arenan. Vi vet också vart olika parter slog fast i en överenskommelse om bättre miljö/klimat om inte just i Paris i det s k Parisavtalet. Tonen var optimistisk och då förutsatte man innan årets slut skulle 2-graders målet inte överskridas.

Det är ett tag sedan nu och nu är det väl istället uppe i närmare 4-grader. Man hade stora förhoppningar inte minst dåvarande Sverige att elbilen skulle vara lösningen. Jo jag tackar säger jag. Här kan vi läsa om hur folk bajsar okontrollerat nära bebyggelse i väntan på att elbilen laddas. Hör inte det också till miljö, hur bajset hanteras? Jag säger som insändaren, detta är minst sagt äckligt.

Tillika har man kommit på ett nytt sätt förskaffa sig pengar genom att olika laddstationer kan ha en QR-kod som ska avläsas vid ”tankning”. Nu har bedragare kommit på att klistra över laddstationens kod med en egen som sedan pengar vidarebefordras direkt till bedragarens konto. Jag vet inte hur det direkt fungerar, men det stod så i vilket fall jag kunde läsa mig till.

Elbilens historia har bara börjat. Upp som en sol ner som en måne. Smaken för elbil blir bara sämre och sämre ju längre tiden går.

Kanske vår tids största missberäkning och rent av bortkastade pengar. En försäkringspremie på uppåt 50 000/år. Svindyra reparationer vid minsta skada. Finns något positivt med elbilen förutom att den inte just vid drift inte ”släpper ut” något. Men det är väl också det enda. Masstillverkningens konsekvenser och alla nya märken och modeller har redan krävt sina offer. Konkurserna haglar. Även vindkraften har liknande problem. Till vilken nytta är det???

Skitdåligt

För mig får man ha vilken bil man vill. Även en gammal diesel…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.