SVT endast för äldre?

Av , , 6 kommentarer 6

Vad finns kvar på SVT som direktsänds förutom nyheterna? Alla sportevenemang, de flesta i alla fall är utlagda, eller uppköpta av den kommersiella teven.

Exempelvis nu OS går på femman och Max. Inte för att jag är speciellt intresserad, men lite har jag sett. SVT har något sammandrag för att tillgodogöra sina tittare, men vem vill se repriser av det som redan varit?

Nä visst känns SVT en aning föråldrat och den yngre generationen torde knappast vara intresserad, det är vad jag tror. Nyhetsrapporteringen ser jag sällan på SVT numera, det blir oftast fyran och ibland inte ens det. Det kan bero på vilket humör jag är på. Ibland känns även det motbjudande.

Jag vet inte, men visst har vi börjat närma oss det kommersiella helt och hållet, precis som det amerikanska utbudet. Nåväl bättre än det ryska som är statligt styrd (kan jämföras med det svenska SVT) där inga uppgifter innan de kommer ut kontrollerats. Det vill vi naturligtvis inte ha.

”Gammel-TV” med 2 kanaler (i början bara 1) fungerade då, men skulle inte ses av många idag. Samma sak med telefonen, den fasta hur många har det idag? Inte många och nu är det mobilt som gäller. Visst har utvecklingen gått framåt och det mesta torde vara till bättre. Det finns trots allt den som utnyttjar det, vilket vi sett avigsidan av. Men vi lever trots allt i ett fritt land och mycket är vi själva skyldiga skydda oss från.