SVT endast för äldre?

Vad finns kvar på SVT som direktsänds förutom nyheterna? Alla sportevenemang, de flesta i alla fall är utlagda, eller uppköpta av den kommersiella teven.

Exempelvis nu OS går på femman och Max. Inte för att jag är speciellt intresserad, men lite har jag sett. SVT har något sammandrag för att tillgodogöra sina tittare, men vem vill se repriser av det som redan varit?

Nä visst känns SVT en aning föråldrat och den yngre generationen torde knappast vara intresserad, det är vad jag tror. Nyhetsrapporteringen ser jag sällan på SVT numera, det blir oftast fyran och ibland inte ens det. Det kan bero på vilket humör jag är på. Ibland känns även det motbjudande.

Jag vet inte, men visst har vi börjat närma oss det kommersiella helt och hållet, precis som det amerikanska utbudet. Nåväl bättre än det ryska som är statligt styrd (kan jämföras med det svenska SVT) där inga uppgifter innan de kommer ut kontrollerats. Det vill vi naturligtvis inte ha.

”Gammel-TV” med 2 kanaler (i början bara 1) fungerade då, men skulle inte ses av många idag. Samma sak med telefonen, den fasta hur många har det idag? Inte många och nu är det mobilt som gäller. Visst har utvecklingen gått framåt och det mesta torde vara till bättre. Det finns trots allt den som utnyttjar det, vilket vi sett avigsidan av. Men vi lever trots allt i ett fritt land och mycket är vi själva skyldiga skydda oss från.

6 kommentarer

  1. kenth

    Svt är vinklat för att få medborgarna tro på det dom visar.
    För att få dem mer fogliga och inte ifrågasätter.
    En slags omedveten hjärntvätt. Tyvärr så går det inte
    få dem ändra på sig. Vem är intresserad av 10år gamla
    reprisprogram som i sin tur repriseras 5-7ggr som utfyllnad
    i tablåerna. ”SUCK”

    • Mique

      Nämn en TV-kanal som inte sänder en mängd repriser! Kanal Riks är väl sverigedemokraternas och deras trollfabriks propagandakanal!? Gör som jag och min hustru, släng ut TV:n då ungarna har flyttat hemifrån, förövrigt så har alla TV-apparater, datorer, surfplattor och mobiler en på/av-knapp! Gör ett val, istället för att gnälla!

  2. edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

    Vi lever väl i en demokrati – gör vi inte och får härmed tycka vad vi vill – eller gäller det bara vissa? Även om man har en på och av knapp får du betala oavsett om du väljer bort i det här fallet SVT. Jag vet inte om det är särskilt demokratiskt?
    Att SVT stannat i utvecklingen är ganska uppenbart. Då är frågan vilken utveckling vill ha?

    • Mique

      Hej edor! Visst lever vi i en demokrati, där var och en får ha en åsikt och uttrycka den i tal och skrift, vilket jag gjorde i min föregående kommentar angående svensk media. Public service-skatten är en lag som Sveriges Riksdag har antagit. Skatten är förnärvarande 1300 kronor per myndig person med förvärsinkomst och år, som jämförelse kan tilläggas att svenska hushåll, år 2023, i genomsnitt betalade 8220 kronor per år för prenumeration och abonnemang på media och journalistik. Tilläggas kan även, att ”den fria viljan” ger var och en möjlighet, genom demokratiska val, att påverka den svenska Riksdagens lagstiftning och även var och ens möjlighet och rätt, att använda sig av en på/av-knapp. Tyvärr har jag ingen åsikt angående kvaliteten på SVT:s programutbud, eftersom jag inte ser på TV. Källor: Sveriges Riksdag, Sveriges skattemyndighet och Mediaversion. Mvh, Mique.

      • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

        Förstår jag dig rätt när du nämner demokratiska val, att det skulle gå att ändra i nuvarande regel att varje individ med inkomst får erlägga en summa – max 1300 kr – för SVT och dess utbud? Jag tror nämligen inte det går att ändra i. Man skulle kunna säga att de som vi ser i utbudet av de som ger det, kan liknas vid statligt anställda och kan betyda att det är slöa och inte har förmåga tänka själva. Till dess minus får här den s k ”svenska modellen” stå till svars för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.