Redan vattendränkta områden – ska vi ha ännu mer?

Av , , 4 kommentarer 11

Man kan undra vad människorna vill när de nu kräver mer vattendränkta områden. Vi har redan, låt oss kalla det en sorglig historia och hur norra Sverige offrats för att hela Sverige skulle få sitt välstånd. Ett kan vara det mäktigaste sjöfallet i hela Europa – Stora Sjöfallet.

Hur folk tänker idag, eller inte behöver tänka på allt vi har och kanske fått genom att åsamka naturen det historiska värden som vi tidigare hade och att man nu vill vattendränka ännu större ytor. Det är i vilket fall minimala åtgärder om vi ser till totalen. Med totalen menar jag hela världen. Lilla Sverige kan inte tillgodogöra alla människor på jorden att de skulle garanteras en överlevnad. Så har det varit nästan de senaste 100 åren. Sverige drömlandet och i slutändan har det spritts rykten att här behöver ingen arbeta. Det är otroliga rykten som blivit spridda hur bra vi kan ha, ingen här behöver svälta eller vara uteliggare.

Oavsett vilka regeringar vi haft och inget undantag med regeringen Reinfeldt som spridde rykten om Sverige om folket hur bra vi kunde ha i landet. Alla minns ”Öppna era hjärtan” och att det skulle satsas 50 miljarder på invandring och underförstått det skulle stärka landet. Så har det sett ut närmare 100 år, att vi det svensk folket haft det bäst i hela världen. Ända tills det kom till en punkt att statskassan var tom (överbelånad) räntorna skjöt i höjden och det under riksbankschef Bengt Dennis.

Efter detta kaos då Sverige formligen gick på knäna, från att ha hyllats till närmast det fattigaste landet i Europa om vi ser till vilken upplåning som fanns började tanken på ett EU inträde troligen formas på allvar. Den tidigare hyllade Socialdemokratiska politiken föll som en fjäder och allt sedan dess har inte Socialdemokratin kunnat resa sig till vad de en gång var.

Nu var deras chans att åter ta herraväldet i Sverige, en allians främst med Miljöpartiet. Det skulle bli deras nya trend, miljöpolitiken som förvisso de en gång tidigare under alla åren själva varit orsak och medverkat till den hamnat i dålig dager och nu måste rättas till. Här var största orsak till att Miljöpartiet fick ett enormt stöd av Sveriges befolkning, eller att många ansåg vi måste ändra i det tidigare närmast farliga förhållningssätt på vilket vi riskerade bli sjuka eller till och med dö.

Visst var det nödvändigt med denna ögonöppnare som Miljöpartiet främst stod för. Men det är ganska längesedan nu och de börjar bli som alla andra ”urvattnade” partier. Vi ska ändra främst i stadsmiljöerna så här går att bo, precis som på landet i den miljö de kan ha. Hur har politiken blivit med den inriktningen? Ja inte vet jag, men jag upplever då inte någon direkt förbättring häruppe och just vi som redan har de minsta utsläppen skulle vara undantagna när det gäller olika straffskatter för en förbättrad miljö.

Nu har forskare i Umeå (plötsligt) kommit på att vatten tar upp koldioxid och här Östersjön som främsta mål. Vad kommer man på härnäst? Att vi behöver koldioxid för överlevnad? En alldeles ny upptäck?!!

Bäst att ligga lågt och låta tiden ha sin gång.

Det regnar och regnar..

Av , , Bli först att kommentera 5

Det har verkligen blivit en regnig sommar som nu gått till höst. Varje dag regn mer eller mindre, men varmt. Ändå tycker de här som vill ”rädda våtmarkerna” att vi ska vattendränka ännu mer av våra landområden. Med det tror de sig ”rädda” klimatet på jorden. För mig får de göra hur som haver, jag är i princip nollställd. Men visst kan torvbrytning i större skala vara onödigt samtidigt som det ska höra till att vi ska ha mer biobränslen. Här verkar man gå i stick i stäv både i ord och handling.

Kan det inte vara så också när man inte längre behöver bekymra sig om sin överlevnad, som tidigare när folk för att överleva dikade upp marker. Är det den nya generationen som är mest aktiv i detta?