Den moderatstyrda regeringen: Från bröstmjölk till kärnkraftsberoende

Från att ha gjort sig beroende från bröstmjölken har nu kärnkraften blivit det de suger sig fast vid.

Att de mera ”låtsas” de skulle vara intresserade av mindre CO2-utsläpp kan knappat finna någon trovärdighet då de samtidigt höjer CO2-halten i bränslet genom att i det närmaste ta bort reduktionsplikten.

Hur många år tar det att få till ny kärnkraft och dessutom till ofantliga kostnader. Samtidigt har de inte presenterat vem eller vilka som ska bygga den.

Det hela är en ren bluff, liksom hels regeringens politik.

Vad har blivit bättre under de två åren de nu suttit???

2 kommentarer

  1. brorson

    Regeringen har väl snarare – helt i onödan – gjort sig beroende av vindkraften. Och förväntar sig att kärnkraften ska betala vindkraftens förluster. När det blåser är elpriset lågt, och då går vindkraften med förlust. När det inte blåser, går vindkraften också med förlust. Det enda vettiga är att koppla bort vindkraften från nätet. ”Har du ingen mat att sälja, när jag är hungrig, köper jag ingen mat av dig, när du kan sälja”. Det är marknadsekonomi i ett nötskal, men det begriper inte Ebba, som vill bygga ut vindkraften ytterligare, för att regeringen ännu inte kommit till skott med den nya kärnkraften. Polen har redan bestämt leverantör och plats (Östersjökusten, vilket ger utmärkta exportmöjligheter till Sverige) för sina sex första reaktorer.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Som jag tidigare sagt tycker jag det fungerar bra som det gör. Om Skåne och andra delar i (Södra)-Sverige saknar ström är det inte mitt problem, lika lite som de anser om oss häruppe. Beträffande vindkraften stör den inte mig. Jag har inga snurror så långt jag kan se. Att vindkraften inte ger ström alltid är naturligtvis ett problem, men inte större än bygga 10 nya kärnkraftsreaktor eller t o m 10 nya kärnkraftverk.
      Dessutom anser du, SD och andra inom den här regeringen, även utanför att CO2 är inget problem. Varför bygga kärnkraft då, varför inte använda mer kol och olja.
      Du nämner Polen. Ja men om nätet är ihopkopplat kan vi inte ta ström därifrån om vi saknar.
      Vad jag anser är en annan sak. Jag beskriver bara vad andra anser.
      Din oro kanske lindras om du dricker ”kärnmjölk” 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.