Israel vill inte ha en 2-stats lösning

Av , , Bli först att kommentera 4

Man verkar nu förhandla intensivt för att få slut på kriget i Gaza. Det är det gamla som skulle gälla, en 2-statslösning. Man har ju provat detta under decennier, men det fungerar ju inte, varför skulle det fungera nu?

Samtidigt som det krigas, bombas och kort sagt allt lagts i ruiner och de freder men fått till stånd emellan vilken har det varit till gagn för?

Visst kan det palestinska folket, de som nu lyder under Hamas, Hizbollah och som stöds av Iran aldrig kommer få samma utveckling som det Israeliska samhället och som till största del understöds av Amerika.

Kan sammankopplas med den miljörörelse vi har som säger vi måste sluta konsumera. Jag säger inte att det är, men kan finnas en sammankoppling. Vi ser hur de har i de länder som lyder under islam. Deras jordbruk hur ser det ut. Deras levnadsstandarder i övrigt. Visst ligger det långt efter om vi säger våra förhållanden. Värst tycker jag deras religion är det som främst drabbar kvinnor/flickor. Vi ser nu Afghanistan vilket förfall det blivit, där vuxna män oftast omgärdade med vapen i händerna och där kvinnor/flickor inte tillåts visa ansiktet, än mindre gå i kola och studera. Hur ska ett sånt samhälle kunna utvecklas?

Vi vet också i kriget Ukraina-Ryssland vilka det som mest stöds av, vill säga hjälpen till det underutvecklade och odemokratiska Ryssland, om inte Iran.

I gengäld torde varken, Hamas, Hizbollah och Iran vilja detsamma, en 2-statslösning. Helst skulle de se Israel utplånas. Så vem kan förlika dessa. Vem har rätt och vem har fel om vi säger så. Det är en ytterst svår situation som uppkom när man gav Israelerna det landområdet som nu utökats betydligt. Det torde vara vapnen som avgör. Det som har den starkaste krigsmakten vinner, men hur länge, i evigheter?