Flygskatten, nödvändig eller inte? (uppdat)

”Flygskatten infördes av den rödgröna regeringen 2018. Den innebär att flygbolag som flyger från svenska flygplatser ska betala en viss summa i skatt för alla passagerare som är över två år. Summan varierar beroende på slutdestinationen. Inom Europa ligger skatten för 2024 på 76 kronor per passagerare.”

Miljöpartiet vill behålla den eller istället lägga den på järnvägen.

Att den här regeringen ser rött i allt vad Miljöpartiet heter och speciellt Sverigedemokraterna som är diametralt motsatt i annan riktning.

Koldioxidutsläppen verkar inte bekymra dessa, det som hela världen i övrigt försöker minska. Förutom Trumpnissarna förstås och deras bihang. Ska vi tro mer på dessa än den samlade expertisen?

Många Moderater verkar också vara av den åsikten och att flyget inte skulle bara vara nödvändigt utan också det som skulle vara ett livsbejakande mål. Har elflyget helt kommit av sig? I alla fall inom den här regeringen.

Att inte koldioxiden bekymrar inom den här regeringen kan vi nästan ta fasta på i hur resonemanget går. Det verkar gå i rakt motsatt riktning än vad EU har för avsikt genomföra.

Beträffande ”Arbetslinjen” verkar den misslyckats helt genom att Sverige har bland den högsta arbetslösheten i Europa.

Regeringen verkar inte få någon kritik för allt de gör, eller rättare sagt inte gör. Expressens Anna Dahlberg är numera Kristerssons högra hand och tidningen är knappt läsbar längre. Aftonbladet har inte varit det alls.

TV och andra nyhetsmedia har jag slutat se den senaste tiden som enbart skulle handla om valet i Amerika.

Det är också bra att den här regeringen tar itu med gängkriminaliteten eftersom den skapades till största delen med början 2006 när högerledaren och Moderaten Fredrik Reinfeldt tillträdde.

Den kanske hinner dämpas innan nästa regering tillträder så vi kan ägna oss åt annat. Just nu går det inte se nyheterna som bara handlar kring dessa tråkigheter och främst södra Sverige. Det torde kosta enorma summor men när man nämner nattågen till Norrland då blir det plötsligt räkna på i kronor och ören.

Vi får väl se vart vi hamnar om 2 år.

OBS senare insatt: Här är MP:s syn på saken samt en del andra uppgifter som du kanske bör veta.

Nazistregering

 

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Apropå amerikanska president valet, kommer här och nu en uppdatering:

    Robert F Kennedy Jr är medlem av den kanske mest välkända ”demokratiska” familjen i USA:s historia – men under fredagen drog han sig inte bara ur presidentvalet – utan valde också att ge sitt fulla stöd till republikanernas kandidat Donald Trump, och framträdde tillsammans med denne på ett kampanjmöte i Arizona.
    Han anklagar Demokraterna för att inte längre vara det parti man en gång varit – utan nu mest tjänar läkemedelsindustrin, storfinansen och techjättarna.
    Hade varit bäst om Robert F Kennedy Jr varit DEMS kandidat i stället nickedockan(som fru Obama kallat henne) Harris. Hon ligger lågt i valkampanjen likt Biden gjorde – ett vinnande koncept kanske.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Det såg jag också och jag blir less på rapporteringen från Amerika, amerikanska valet oavsett vem som skulle vara president eller ämnad bli, eller framröstad. Rapporteringen från USA står mig upp i halsen. Sedan man väl slutfört ett val och rapporterat hela tiden om det, fortsätter rapporteringen när det nya skett. Vad är spännande i det här, det man försöker få till en spänning av som jag ser en struntsak om man tänker vi måste även leva här i Sverige. Jag har nog med mina egna problem, eller inte problem som ska göra min tillvaro givande. Inte behöver jag engagera mig i amerikanska valet från morron till kväll, dag ut dag in. Nä fy fan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.