Reduktionsplikten höjs

Av , , Bli först att kommentera 8

Jag läste igår att reduktionsplikten kommer höjas utan att bränslepriserna höjs. Man kommer istället sänka skatten på bränsle så det ska gå på ett ut.

Socialdemokraternas käraste inkomst har alltid varit skatter och främst här drivmedel och el, nånting som de flesta är beroende av, så har det alltid varit under S styre. Hur var de senast de regerade? Jo här gick Lövfen ut med att drivmedelspriset skulle uppgraderas efter inflationen. Hur har det varit med elen under alla åren? Här har de inte haft förmåga tänka själva utan tagit till de enklaste greppen genom att belägga skatter på något folket inte kan vara utan. Jag tänker här främst på den förtretliga energiskatten som dessutom är belagd med moms. Nu verkar det som ingen regering vill röra i den. Ser vi till SAS, hur mycket har regeringar genom åren pumpat in här för att få det gå runt? Här torde energiskatten varit en del i att minska den förlusten.

Jag hedrar den här regeringen som sänker skaten på drivmedel, det är inte genom att införa oskäliga skatter vi ska ta Sverige framåt. Skatter är okej om det läggs på rätt saker. Systembolaget tycker jag vi kan fundera om det är berättigat? Man pratar om alkoholskador och att unga riskerar falla i en typ av missbruk, men vi har ju Systembolaget, hur kan detta komma sig då?

Sverige behöver verkligen titta på om de gamla monopolen verkligen skulle vara till skydd för oss. Jag ser helst att det svenska Systembolaget klappar igen. Själv köper jag inte längre någon form av alkohol, så det är inte mina intressen jag skulle framföra i en nedläggelse.

Nåväl här en redogörelse i reduktionsplikten.

Socialdemokraterna verkar inte ha mycket komma, de står mest och tuggar med sina försök att skjuta in något i deras position de nu befinner sig.

Skulle de vilja nå någon framgång vore det just kapa energiskatten. Minns 2006 KD och Göran Hägglund som ändrade drastiskt i fastighetsskatten och blev ett vinnande koncept för den då Alliansen man kunde bilda tillsammans M, C, KD och FP.

Men S verkar lika idéfattiga som alltid. De verkar inte ha någon framtid längre i det svenska samhället. Magdalena Andersson verkar både trött, sliten och orkeslös.

Om nu elen vi köper är fossilfri, det man så stolt går ut med, vad är då energiskatten till för? Det måste vara en förlegad åtgärd, liksom hela S verkar vara.

Ryck upp er för fan

Om vi enbart ska titta på utsläppen, varför gynnas flyget alltid då, oavsett regering???