Kan man inte göra något åt krigen, kan man alltid trycka på klimatet

Av , , Bli först att kommentera 9

FN har blivit ganska tandlöst och har inte längre den funktion som det en gång var tänkt. Vad gör man åt pågående krig och förödelse? Inte mycket, man (Gueterres) uttrycker sina åsikter att det borde stoppas eller sluta men vad händer? Ingenting. Att både Ryssland, Israel och även Amerika struntar i FN och vad som här kan uttryckas är väl nu ganska känt.

Likadant var det när amerikanarna under Georg W Busch gick in i Irak. FN var emot, men amerikanarna bara helt sonika körde över FN:s försök stoppa kriget och som vi vet bestod invasionen bara av falska påhitt och att Irak skulle ha kärnvapen eller försökte bygga upp en kärnvapenindustri. Allt detta visade sig senare inte stämma. Flyktingströmmarna som senare blev är Amerikas ”förtjänst”.

Nä jag ger inte mycket varken för Amerika, Ryssland eller Israel. Alla tre är skurkstater och de är dessa som orsakat nu hur vi har. Den som säger annat anser jag ha fel.

Nu går Gueterres ut med att vi måste förhindra att havsnivåerna stiger. I sitt exempel tar han upp bl a Samoa, Polynesien södra Stilla havet. Nåväl om nu detta är sant, vad skulle vi i Sverige kunna göra åt det och än hur mycket vi blandar ut drivmedlet med den s k reduktionsplikten tror jag knappast Polynesien får lägre havsvattennivåer som Guterres trycker på. Möjligen kan han gå Greta till mötes och delar inom miljörörelsen i deras fantasier i tron vi ska förändra världen.

Ville man värna om miljön som man säger, borde folk istället sluta arbeta för vad är det man tjatar om? Är det inte biltrafiken och där de flesta med bilen tar sig till sina arbeten. Eller varför inte ge varje arbetande människa som använder bilen för jobbets skull, en elbil. Naturligtvis varken vill eller kan man det. Folk ska köpa grejer, gärna betala dyrt så att omställningen går runt och blir en vinst för beivrarna. Det hela, eller åtminstone halva är ren bluff.

Beträffande Amerika ser jag det mer som skurkland än Kina. Vilka har orsakat mest krig och förödelse genom historien, Amerika eller Kina? Det torde vara ganska lätt svara på om vi ”bara” tar de 2 atombomber Amerika fällde under senaste världskriget.

Den som rör en amerikan eller israel måste dö eller vanhedras. När de själva mördar massor, tycker världen det okej.

Jag trodde alla människor hade ett lika värde, men ack vilken bedragelse.

Att Blinken (Amerika utrikesminister) springer byxorna av sig och låtsas vara någon typ av fredsmäklare är bara löjligt. Amerika och Israel kan jämföras som en part och vet vid det här laget att Israel inte är intresserade av någon fred. Bara om det kan lägga hela Palestina under sig. Det torde Blinken också känna till, men låtsas inte veta. Gör man inte som Amerika/Israel förutsatt sig hotar man med krig, Amerikas stora arsenal. Vilket val har man?