Nya innovationer hela tiden

Av , , Bli först att kommentera 4

Vi kommer ihåg de första batterierna, de som vi använde i de gamla ficklamporna. Om det hade legat en tid, blev urladdade började vätska läcka ut. En så trevligt få det på kläderna. Även bilens batterier och syran som fortfarande finns, fast numera oftast inbäddat och kräver ingen påfyllning av destillerat vatten. Men ack så frätande om man fick det på sig, det blev direkt hål på kläderna. Lite om batteriets historia. 

Nu har vi de nya batterierna som introducerats i våra elbilar. Nackdelen med dessa om man vill ha lång körsträcka att de kan bli alltför tunga. Fördelen är naturligtvis vi slipper avgaserna som i sig är besvärande oavsett om de innehåller CO2 mer eller mindre.

Nu har Hyundai/Kia utvecklat nya sätt spara energi.

Det är inte speciellt dessa fabrikat jag medvetet visar, det var det första som dök upp när jag läste några nyheter. Men vi ser här asiaterna att de kan vara ledande på nya innovationer. Andra biltillverkare kommer säkert följa efter.

Beträffande laddning och/eller tillgång på detta verkar den stannat av. Förutsättningen för elbilar var inte det att man skulle kunna ladda i princip var som helst? Visst tror jag att det är framtiden, men det kommer säkert finnas bilar med förbränningsmotorer ganska länge till. I vissa fall kanske de fortfarande kommer finnas länge till eller alltid.

Men visst kan det vara bekvämt med laddning och slippa den traditionella macken. Oljeländerna som gjort sig förmögenheter på oss. Visst kan det vara dags vi blir självständiga och slippa den förfärliga oljan, kanske inte helt, men markant.

Innan 2045 eller när det är tänkt vi ska vara helt fossilfria eller åtminstone neutrala, kommer säkert mitt batteri vara rejält urladdat. Vill säga det jag själv drivs av.

Tänk alla oljefartyg som transporterar oljan över haven, alltid händer någon oljekatastrof och inte minst har de nu utsatts för kapningar i samband med kriget Israel-Gaza/Palestina. Oljan hjälpte oss till ett välstånd, men håller nu på bli en förbannelse. Kanske redan varit under lång tid, om vi ser till alla krigen och de vapen man utvecklat som oftast drivs genom oljan. Vart allt slutar eller tar vägen vet väl ingen.