Rysslands vanstyre började med Lenin…

…och när han lät mörda hela tsarfamiljen Romanov. Det kanske inte var bra under deras styre, men jag funderar ändå om det inte var bättre än det kommunistiska Ryssland fick under Lenin.

I andra länder som Sverige, hela Norden och i andra delar av Europa och i flertalet av de västerländska länderna har vi sett en demokratisk utveckling och jag menar här inte med de metoder som Lenin använde. Ett brutalt mördande av de person som han ansåg stod honom i vägen i den kommunism som han ville skulle bli det som skulle styra landet.

Vi vet även Kina med sina påfallande kommunistiska idéer hur landet gått ner sig i både svält och en demokratisk dålig utveckling. Från detta har nu landet vänt och blivit en av de mera ledande i världen.

”Batteribältet” som skulle innefatta Norge, Sverige och Finland. Mo I Rana Norge. Skellefteå Sverige och Vasa i Finland. Av detta blev i princip ingenting. Endast Skellefteå har kunnat fullfölja, men där vissa problem uppstått. Norges nybyggda fabrik för ändamålet som kostat åtskilliga miljarder står tom och utan att ett batteri tillverkats. Den tänkta tillverkningen sägs ha flyttat till Amerika p g a regeringen här skjutit till stora subventioner i det vi kallar ”den gröna omställningen”. Finland hoppas fortfarande, men i dagsläget står också deras nybyggda fabrik tom och oanvänd. Här hoppas man på kineserna att de kommer dit och börjar producera. Vi ser här vilka förväntningar man har just på den kinesiska industrin. Var det inte samma här när vindkraften som mest byggdes här?

Summa sumarum så gillar jag inte kungahuset det svenska. Inte så mycket som media vill framhålla, men naturligtvis bättre än ett kommunistisk vanstyre som präglat Ryssland i över 100 år. Det är också näst intill skrattretande när vanligt folk eventuellt skulle uppbära någon typ av bidrag, heter apanage när kungahuset får sina bidrag = apanage = skattemedel.

Visst lever Sverige kvar i sina gamla vanor i mycket och ett kan vara kungahuset. liksom Storbritanniens. Men kanske bättre ändå än renodlad kommunism.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.